Peter Gitselov flyttar hem?

Det finns ett offensivt lag som bränner värre än IFK Malmö. Min andra kärlek Hammarby IF, som under mörka IFK-år fått skänka tröst. Idag borta mot Husqvarna FF på TV12 lyckades dom t o m sumpa en 3-poängs gratisstraff vid 1-1 i 88:e (det gjorde inte Jörgen Nilsson mot Staffanstorp i Arlöv, utan satte 3-2 på straff i 90:e!)

Ridå. Stängde TV:n, orkade ej längre. Detta efter mycken tidigare måltorka, särskilt nyligen mot Ljungskile(h) inför 31.500 åskådare på Tele2 och 27 avslut, 0-0. Måste ligga hög(s)t på sumplistan.

Efteråt läser jag att Bajen satte en 40-meters frispark på nick i 90+4, således Husqvarna-Hammarby 1-2. Det var naturligtvis glädjande och gav serieledning i Superettan med 1 match mer spelad – men gör inte det eviga målsumpet uthärdligare. Varför kan inte alla lag bestämma att målen breddas 1 m vid varje stolpe, så matcher slutar 4-4 istället för 1-1 eller 2-2 ist f 0-0? Samt 6-0 till IFK Malmö ist f 2-0!

Malmöbosatte Peter Gitselov, 31 år och Husqvarna FF:s höstlån, spelade inte idag och det blir kanske bara 3 matcher i Superettan. Hans ljumskar håller ej efter lång matchoträning och begränsat hålligång i IFK Malmö under vinter/vår. Naturligtvis ville Peter träna och bevara flåset med nya hemstadens klassiska statuslag efter MFF. Han är född 1983 och minns ju att Di Gule låg i Superettan 2001-2003, när han växte upp hos pappa Alexander Gitselov, Östers IF:s och IFK Luleås ryska storstjärna, som spottade massor av mål. Det spelade mindre roll att Di Gule bara höll till i div 3, de var ju storfavoriter till treans div2-plats överst och ingen vet var detta slutar…

Husqvarna FF åkte ur Superettan idag, så Peter återvänder snart hem till Malmö. Inte vill en internationalist som han bo i Huskvarna efter att ha varit ute i Europa i många år och nu hittat en suverän bostadsrätt med familjen i kontinentala Malmö?

Passar Kanariefåglarna bra, Peter inser förhoppningsvis att det rätta för honom är div 2 eller div 1 – i hemstaden. Han var för övrigt bland de bästa i Husqvarna FF förra lördagen i TV12 borta mot Jönköping, 2-0 till J-Södra.