Det finns ett offensivt lag som brÀnner vÀrre Àn IFK Malmö. Min andra kÀrlek Hammarby IF, som under mörka IFK-Är fÄtt skÀnka tröst. Idag borta mot Husqvarna FF pÄ TV12 lyckades dom t o m sumpa en 3-poÀngs gratisstraff vid 1-1 i 88:e (det gjorde inte Jörgen Nilsson mot Staffanstorp i Arlöv, utan satte 3-2 pÄ straff i 90:e!)

RidÄ. StÀngde TV:n, orkade ej lÀngre. Detta efter mycken tidigare mÄltorka, sÀrskilt nyligen mot Ljungskile(h) inför 31.500 ÄskÄdare pÄ Tele2 och 27 avslut, 0-0. MÄste ligga hög(s)t pÄ sumplistan.

EfterĂ„t lĂ€ser jag att Bajen satte en 40-meters frispark pĂ„ nick i 90+4, sĂ„ledes Husqvarna-Hammarby 1-2. Det var naturligtvis glĂ€djande och gav serieledning i Superettan med 1 match mer spelad – men gör inte det eviga mĂ„lsumpet uthĂ€rdligare. Varför kan inte alla lag bestĂ€mma att mĂ„len breddas 1 m vid varje stolpe, sĂ„ matcher slutar 4-4 istĂ€llet för 1-1 eller 2-2 ist f 0-0? Samt 6-0 till IFK Malmö ist f 2-0!

Malmöbosatte Peter Gitselov, 31 Ă„r och Husqvarna FF:s höstlĂ„n, spelade inte idag och det blir kanske bara 3 matcher i Superettan. Hans ljumskar hĂ„ller ej efter lĂ„ng matchotrĂ€ning och begrĂ€nsat hĂ„lligĂ„ng i IFK Malmö under vinter/vĂ„r. Naturligtvis ville Peter trĂ€na och bevara flĂ„set med nya hemstadens klassiska statuslag efter MFF. Han Ă€r född 1983 och minns ju att Di Gule lĂ„g i Superettan 2001-2003, nĂ€r han vĂ€xte upp hos pappa Alexander Gitselov, Östers IF:s och IFK LuleĂ„s ryska storstjĂ€rna, som spottade massor av mĂ„l. Det spelade mindre roll att Di Gule bara höll till i div 3, de var ju storfavoriter till treans div2-plats överst och ingen vet var detta slutar…

Husqvarna FF Äkte ur Superettan idag, sÄ Peter ÄtervÀnder snart hem till Malmö. Inte vill en internationalist som han bo i Huskvarna efter att ha varit ute i Europa i mÄnga Är och nu hittat en suverÀn bostadsrÀtt med familjen i kontinentala Malmö?

Passar KanariefĂ„glarna bra, Peter inser förhoppningsvis att det rĂ€tta för honom Ă€r div 2 eller div 1 – i hemstaden. Han var för övrigt bland de bĂ€sta i Husqvarna FF förra lördagen i TV12 borta mot Jönköping, 2-0 till J-Södra.