Inför IFK Malmö – Hyllie IK

Hemmamatch igen, årets sista mot Hyllie IK. Och en viktig sådan för serieledande IFK Malmö då endast två omgångar återstår av Södertrean.
– Tar vi tre poäng på lördag ser det riktigt bra ut, säger tränare Björn Ågren till ifkmalmo.se.

Samtidigt höjer han ett varnande finger inför drabbningen på Malmö Stadion. Hyllie har visat en allt vassare form den senaste tiden och kan uppträda avslappnat eftersom man bara har äran kvar att spela för.

Därför hoppas han och hela truppen att ”gulingarnas” trend ska fortsätta.

– Om vi vinner mot Hyllie ser det riktigt lovande ut i kampen om ett division 2-kontrakt. Förlorar vi eller spelar oavgjort blir det tuffare, så tätt är det mellan oss och Österlen FF, konstaterar Ågren apropå tvåpoängs-försprånget och fortsätter.

– Hyllie är ett bra lag och det krävs en rejäl prestation för seger, men känner att vi har kapaciteten om alla gör sin insats arbetsmässigt och ger 100 procent.

Någon startelva finns ännu inte. Björn Ågren och huvudtränaren Malik Sesay funderar fortfarande kring uppställningen på ett par punkter.

Torsdagens träning, den sista innan matchen på Stadion, genomfördes i positiv anda och med glatt humör.

– Vi går laddade ut till avspark och siktar på tre viktiga poäng, betonar Ågren.

På spelarfronten är Filip Widman (avstängning), Johan Åkesson (ljumskbesvär) och Damir Becirovic (sjukdom) tillbaka, medan målsprutan Jörgen Nilsson saknas av studierelaterade skäl liksom sjuke Mattias Hansson. Reservmålvakten Andreas Boman är också fortsatt sjuk.

Avspark sker klockan 13.30.

Truppen: Daniel Pode (lk), Peter Nielsen (U19) – Ahmedin Sudic, Anton From, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Edis Djugumovic, Filip Widman, Jens Larsson, Johan Åkesson, Leutrim Mejzinolli, Martin Ingelsson, Mohamed Ramadan, Oguzcan Avci, Oscar Persson (U19), Silvester Pataki (U19), Tim Vincze, Tobias Rosenlind.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm