Seriefinal avgör Södertrean

Serieledande IFK Malmö nollade Hyllie IK utan några större problem genom 3-0 (1-0) på Malmö Stadion. Och då tvåan Österlen FF också vann blir det en direkt avgörande seriefinal i Södertreans sista omgång söndagen den 5 oktober.

Vi gjorde på nytt en riktigt bra match och vann ""helt rättvist. En underhållande tillställning med många chanser. Det var till och med så att 3-0 var i underkant, det kunde blivit mer. Resultatet gör att IFK toppar med två poäng inför sista avgörande drabbning mot Österlen FF. I och med vinsten mot Hyllie tog IFK chansen att skaffa sig ett bra läge inför avslutningen av årets division 3 Södra Götaland. Matchen dominerades nästan helt av IFK och Hyllie hade svårt att få till något eget spel.

IFK gick ut och tog kommandot direkt. Den första farligheten kom redan i femte minuten. Trots att IFK hade spelet var man ändå lite orolig då Hyllie är skickliga i omställningarna. Så fort de får chansen startar de ett snabbt anfall, men de kom inte till några bra lägen. Dessbättre för IFK var avsluten dåliga.

Gult hade en mängd fina lägen med en nick i ribban av Mohamed Ramadan, samme spelare åstadkom även ett skott som gick bra bit utanför innan Armin Pasagic fick ett jätteläge från 16 meter, men bollen for långt över. Tror knappt bollen landat än. IFK tilldömdes en indirekt frispark bara meter från mållinjen då Hyllie gjort ett hemspel till egen målman. Men det resulterade inte bättre än ett skott i burgaveln. Det dröjde till 20:e minuten innan 1-0 föll. En framspelning av Damir Becirovic, som hittade Mohamed som stänkte in bollen från 25 meter.

IFK startade andra halvlek trögt. Hyllie började energiskt och tog tag i spelet. Efter hand kom IFK in i matchen igen och andra akten blev som den första. IFK förde spelet och Hyllie hade några ofarliga omställningar.

2-0 kom efter 63 minuter då Mohamed Ramadan drev upp bollen och hittade in till Anton From som följt med bra i en löpning och tryckte in sitt första mål för IFK. Det var ett av många fina anfall på högerkanten.

Därefter avgjordes matchen definitivt med 3-0 i 71:e minuten, då planens bäste spelare Mohamed gjorde sitt andra mål för dagen efter en framspelning av Tobias Rosenlind. Resten av halvleken kontrollerades av IFK och slutet blev ganska händelselöst.

En rad bra matcher av IFK-laget.
En mycket lyckad uppställning…
Tränare Malik Sesay och Björn Ågren måste vara mycket nöjda.
Samtliga spelare gjorde en mer än godkänd insats.
Daniel Pode hade det lugnt i målet.
Backlinjen fungerade bra. Tim Vincze gjorde åter en bra match som innerback.
Det spelskickliga innermittfältet med Armin Pasagic, Damir Becirovic och Tobias Rosenlind var en fullträff.
Mohamed Ramadan skapade många lägen, både för medspelarna och sig själv.
Anton From visade vad han kan… riktigt bra.
Mohamed fick rättvist pris som bäste IFK-spelare och verkade heltänd. Jobbade hårt och lyckades både med målskyttet och passningarna.

Text: Björn Ågren, tränare
Foto: Michael Lindholm

FAKTA

IFK Malmö – Hyllie IK 3-0 (1-0)
Arena:
Malmö Stadion.
Publik: 91 (69 betalande).
Domare: Fredrik Rönning, Malmö, Albert Ukaj, Malmö, Edin Lisinovic, Malmö.
Mål: 1-0 (20) Mohamed Ramadan, 2-0 (63) Anton From, 3-0 (71) Mohamed Ramadan.
Assist: 1-0 Damir Becirovic (passning), 2-0 Mohamed Ramadan (passning), 3-0 Tobias Rosenlind (passning).
Varningar, IFK Malmö: Tim Vincze (50), Armin Pasagic (85´2).
Varningar, Hyllie IK: Mükremin Semovski (9), Michael Reslow (85´1)
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Hyllie IK:

Startelvan (4-3-3): 18. Daniel Pode (lk) – 17. Jens Larsson, 12. Tim Vincze, 16. Filip Widman, 14. Johan Åkesson – 4. Damir Becirovic, 8. Armin Pasagic, 19, Tobias Rosenlind – 11. Anton From, 10. Mohamed Ramadan, 21. Edis Djugumovic. Avbytare: 7. Oguzcan Avci (Edis Djugumovic 78), 5. Leutrim Mejzinolli (Anton From 84),  3. Ahmedin Sudic (Armin Pasagic 88), 13. Martin Ingelsson, 20. Oscar Persson, 15. Silvester Pataki, 1. Peter Nielsen (målvakt). 

Övrig statistik kommer senare.