Kungörelse

IFK Malmös toppforward och skytteligaledare Jörgen Nilsson meddelade inför matchen mot Hyllie IK på Malmö Stadion att han var förhindrad spela till följd av helgens schemalagda distansstudier i Göteborg samt förväntad nedkomst med familjens första barn. Därför följde Linda med sin Jörgen till Göteborg.

Båda tilldragelserna ägde planenligt rum, kryddade med en stabil seger över Hyllie IK till Jörgens stora gillande, så IFK Malmö gratulerar nu sin karaktärsspelare både till familjens son och att fotbollslaget klarade sig jättebra utan honom ’-)

Ja, det senare gick så bra att målspottarkompisen Mohamed Ramadan dansade på bordet och passade på att ta täten i seriens skytteliga med 21 mål på sina 19 spelade matcher.

Men pappa Jörgen hälsar nu genom hemsidan att han avser återställa ordningen under sin medverkan i söndagens seriefinal på Skillinge IP. Han är nämligen oerhört spelsugen på Österlens vackra naturgräsmatta efter 15 dagars vila. Hemsidans matematiskt begåvade webbredaktörer har nu räknat ut att IFK-stjärnan då måste göra 3 (tre) mål för att i vanlig ordning ta hem sin series skytteliga, precis som Zlatan alltid gör.

Samtidigt undrar vi förstås vad firmakompisen Mohamed säger om detta? D v s att bara fått leda skytteligan    1 sketen vecka på en hel säsong?

Vi vågar dock inte hetsa våra viktiga spelare ytterligare, utan låter målkungarna lösa titelfrågan inbördes på söndag. Säkraste sättet att ta hem en skytteliga är ju att sätta alla sina chanser, ett råd som hemsidan gärna delar med sig av.

En sak är säker: spelar man på topp i IFK Malmö Fotboll 2014 serveras det ett mycket stort antal målchanser i varje match. Även en annan sak är klar. Föreningen har satt ett grymt målgörarrekord 2014, som torde sakna motstycke i div 3 och uppåt. Nämligen att ha 2 skyttekungar som vardera producerat 1 gjort mål per match!!!

Vi tror att de håller detta snitt även efter söndagens match i Skillinge.