Inför Österlen FF – IFK Malmö

Årets match väntar på söndag då serieettan IFK Malmö och tvåan Österlen FF gör upp om vilket lag som går direkt till division 2. Trots det verkar lugn och harmoni råda i ”di gule”.
– Jag vill att mina spelare ska prestera maximalt och njuta, säger tränare Björn Ågren.

Utgångsläget inför sista omgången i Södertrean är minst sagt bra för IFK. Avståndet ""ner till tabelltvåan, och söndagens motståndare, ÖFF är två poäng. Därmed säkras avancemanget vid seger eller oavgjort på Skillinge IP.

– Österlen har en bra trupp och ligger av någon anledning tvåa i tabellen.  Det är också enda laget som vi inte tagit poäng emot och jag tror vi kan räkna med mycket kamp, annars vore det konstigt, konstaterar Ågren.

– Två rätt fysiska manskap möts och det gäller för oss att ta tag i taktpinnen. Vi ska stå upp, jobba hårt och sätta försvarsspelet främst.

När de två toppkonkurrenterna möttes i våras segrade Österlen FF med uddamålet, 3-2.

Sedan den matchen har det däremot gått poängmässigt bäst för IFK.

– Oket ska vara på ÖFF. Jag vill att mina spelare ska prestera maximalt och njuta, och jag är fullt övertygad om att de klarar av det.

Österlen måste ta tre poäng på söndag, men Björn Ågren förväntar sig ingen jätteoffensiv förrän i andra halvlek.

– Är hundra procent på att de kommer praktisera sitt spel i första, sedan får vi se vad det står i paus. ÖFF lär i varje fall gå för tre poäng, det är en sak som är säker.

Ågren ser det som en viktig uppgift att få spelarna fullt fokuserade på uppgiften, något han tycker de klarar av.

– Vi jobbar som inför vilken match som helst. Spelarna ser det som en utmaning, att det är en bra chans.

– Det har varit riktigt härligt fokus från killarna hela hösten och framförallt denna veckan.

I år kan IFK Malmö stoltsera med att endast ha förlorat en höstmatch, och framgångarna har fött en vinnarkultur inom gruppen.  

– Känslan hänger med eftersom vi vann serien i fjol, men även tog en hel del fina skalper under försäsongen. Vi viker inte ner oss utan går för det i 90 minuter, så karaktären är en starkt bidragande orsak till att det gått bra, betonar Björn Ågren.

Både målsprutan Jörgen Nilsson och försvararen Mattias Hansson är tillbaka i truppen efter studie- respektive sjukdomsfrånvaro. Däremot saknas alltjämt reservmålvakten Andreas Boman (skadad/sjuk), Don Magnusson (sjuk) och Emil Kadhum (lårskadad).

Avspark sker klockan 14.00.

Truppen: Daniel Pode (lk) – Ahmedin Sudic, Anton From, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Edis Djugumovic, Filip Widman, Jens Larsson, Johan Åkesson, Jörgen Nilsson, Leutrim Mejzinolli, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mohamed Ramadan, Oguzcan Avci, Tim Vincze, Tobias Rosenlind.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.30 för gemensam frukost på Café Ceder.

Text: Michael Lindholm
Foto: Claes Hall