Jönsson till IFK Malmö

IFK Malmö hämtar sitt senaste nyförvärv hos kamratkollegan i Trelleborg. Efter att under flera år ha dominerat mittfältet i division 3 väljer 26-årige Fredrik Jönsson att byta upp sig ett snäpp.  
– Vi kommer att ha stor nytta utav honom, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

Den gule tränaren är riktigt belåten över att ha kunnat"" locka över ett tongivande kort från sin egen tid i Sveriges sydligaste stad.

– Spännande.  Vi får hit en av treans absolut bästa innermittfältare de senaste åren och för min del finns inga tveksamheter vad gäller hans kapacitet, konstaterar Sesay.

– Han har mycket bra karaktär, är fysiskt stark och duktig tekniskt.

Malik Sesay ser i första hand Fredrik Jönsson som en central mittfältare med goda kvalitéer både offensivt och defensivt.

Således en ledargestalt.

– Det är en tvåvägsspelare som vi kommer ha stor nytta av och det känns som helt rätt steg för honom att ta efter många år i IFK Trelleborg.  

På nyförvärvsfronten har IFK Malmö även plockat in KSF Prespa Birliks 17-årige yttermittfältare Otto Sztojka och jämngamle Mohammad El-Kayed, innermittfältare från IF Limhamn Bunkeflo 2007.

– Två spelare som på sikt kan slå sig in i A-laget. De har redan provat på division 2-fotboll i sina respektive klubbar och vi ser en oerhörd potential om de bara får fortsätta att utvecklas, säger sportchef Boris Poscic och fortsätter.

– Båda killarna är ganska små till växten, men väldigt bollskickliga och bollsäkra. Kommande år hoppas vi därför kunna utbilda dessa talanger till fulländade division 2-spelare.

Inom de närmaste dagarna räknar han också med att kunna presentera fler nyheter rörande den gula truppen 2015.

– Vi förhandlar för fullt och några namn är riktigt nära att bli klara. Det är bara att vänta och se.  

Text: Michael Lindholm
Foto: Vedran Medjedovic