IFK Malmö värvar LB07:s målvakt

IF Limhamn Bunkeflo 2007:s målvakt Henrik Bäckström är det senaste nyförvärvet till toppsatsande division 2-nykomlingen IFK Malmö. 22-åringen skrev under fredagen på för ett plus ett år med "gulingarna".
– Trots sin ringa ålder är det ett rutinerat kort, säger sportchef Boris Poscic.

""Bäckström har erfarenhet från spel i såväl ettan som tvåan och Poscic anser att han passar väl in i "di gules" lagbygge inför 2015 års säsong. Detta oavsett om det blir någon fortsättning för nuvarande förstemålvakten Daniel Pode eller inte.

– Han är bara 22 år gammal, fast redan visat sig hålla för spel högre upp än division 2. Det är säkert inte seriens längsta målvakt, men enormt boll- och spelskicklig, vilket behövs i dagens snabba och tekniska fotboll, betonar Poscic.

– Därför ser vi en oerhörd potential i honom.

Text: Michael Lindholm
Foto: Boris Poscic