Efter en tids provträning är det nu helt klart att skyttekungen Mohamed Ramadan lämnar IFK Malmö för nytt spel med allsvenska Helsingborgs IF. På torsdagen kom klubbarna överens om en övergång.
– Det känns väldigt kul och spännande. Jag känner att jag har utvecklats en hel del, säger 23-åringen till hif.se.

""Ramadan gjorde 31 mål förra säsongen och var en av de stora anledningarna till att "di gule" tog steget upp i division 2 som nykomling i trean. För två månader sedan förlängde han sitt avtal, men väljer alltså ändå att flytta på sig.

– Vi hade en klausul i kontraktet att vi skulle släppa honom om det fanns intresse högre upp. Nu visade HIF intresse och förhandlingen gick fort. Vi tror att det här även gynnar IFK Malmö i framtiden, säger föreningens sportchef Boris Poscic till Skånska Dagbladets nätupplaga.

– Och vi önskar Mohamed all lycka i HIF.

Boris Poscic berättar vidare i intervjun på skånskan.se.

– Det här är en del av vårt mål att ta få in yngre spelare som gör det bra och som vi sedan släpper uppåt. Nu har vi dessutom fått en bra relation med HIF, som också kan gynna föreningen.

Kvarnby IK-fostrade Mohamed Ramadan tillhörde Helsingborgs IF mellan 2010 och 2013 innan han anslöt till IFK Malmö inför 2014 års säsong.

Text: Michael Lindholm
Foto: Helsingborgs IF