Plattmatch av IFK Malmö

Fem mål i baken, noll framåt och rött kort på Adriano Kalisiak. Precis allting gick emot division 2-nykomlingen IFK Malmö i lördagens bortamatch mot Torns IF som slutade med ett riktigt bottennapp, 0-5 (0-1).

""I den andra omgången bjöds vi på en lektion i kamp och löpvilja. Torn var betydligt mer hungriga än oss och krigade för varje centimeter på planen. De kom etta på första-, andra- och till och med tredjebollarna redan från avspark och vi hämtade oss egentligen aldrig. Även om spelet jämnades ut något i mitten på första halvlek släppte vi in ett billigt mål strax före paus.

Efter vilan började vi bättre, fick ett friläge som vi missade och sedan kunde de göra 2-0 som gjorde att vi tappade allt. Därefter 3-0, utvisning på det och matchen var över för vår del. Allt från premiären verkade vara som bortblåst. Kampvilja och inställning fanns inte där, inte heller moral, defensiv  och offensiv var det inte ens tillstymmelse till.

Vi måste ta lärdom av att i denna serien fajtas alla lag och vi behöver matcha det varje gång för att bärga poäng, så enkelt är det. Men serien är lång och vi är nykomlingar som lär av våra misstag och gör det bättre nästa gång.

En plattmatch går att acceptera, men det ska inte bli fler och vid förlust ska man ha gått in med en hundraprocentig inställning, vilket också måste ske hädanefter då ingenting annat accepteras.

Mer information och utförligare statistik kommer senare.

Text: Malik Sesay, huvudtränare
Foto: Michael Lindholm