Bara mål saknades för IFK Malmö

Division 2-uppflyttade IFK Malmö gjorde ett riktigt bra Malmöderby mot toppkrigande FC Rosengård 1917, höll nollan för tredje hemmamatchen i rad och egentligen var det bara själva nätkänningen som saknades.
– Jag är nöjd. Nu visade vi att vi kan slå alla lag i denna serien, sade tränare Malik Sesay efter 0-0.

Oavgjort mot seriefavoriten i ett Malmöderby borde ju ""kännas som ett stort steg framåt, och det gör det, men sett till händelseutvecklingen skulle vi ha avgjort i första halvlek då vi faktiskt dominerade ganska ordentligt.

Vi spelade en fin anfallsfotboll och praktiserade ett mycket bra försvarsspel som konfunderade Rosengård till den grad att de tvingades justera sitt eget spel för att hantera oss, vilket kändes väldigt bra.

Under andra halvlek spelade Rosengård upp sig och fick ett visst övertag, men utan att spela ut oss och vi hade faktiskt chanser att avgöra ända in i det sista. Något som tyder på stor stryka och framför allt att vi är svårslagna hemma där vi växt in i division 2-kostymen på allvar.

Med rätt inställning och vilja kan vi nämligen matcha alla lag i denna serien. Det känns som att killarna förstått det nu och vi kör på.

Forza "di gule".

Text: Malik Sesay, huvudtränare
Foto: Senad Honic

FAKTA

IFK Malmö – FC Rosengård 1917 0-0 (0-0)
Arena:
Malmö IP, konstgräs.
Publik: 177 (157 betalande).
Domare: Jakob Magnetorp, Lund, Daniel Gorgievski, Lund, Simon Kristensson, Ystad.
Mål:
Assist:
Varningar, IFK Malmö: Fredrik Jönsson (44), Damir Becirovic (58).
Varningar, FC Rosengård 1917: Dennis Agyare Antwi (28), Noah Asamoah (90+2).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, FC Rosengård 1917:

IFK Malmö (4-3-3): 18. Daniel Pode – 6. Adriano Kalisiak, 2. Andréas Persson, 16. Filip Widman, 5. Anes Mravac (lk) – 14. Fredrik Jönsson (balans), 8. Armin Pasagic (offensiv), 4. Damir Becirovic (balans) – 13. Martin Ingelsson, 9. Jörgen Nilsson, 19. Tobias Rosenlind. Avbytare: 10. Mohammad El-Kayed (Tobias Rosenlind 66), 11. Anton From, 12. Daniél Nilsson, 17. Alan Asaad, 21. Demokrat Maxhuni, 22. Evvel Husic, 1. Henrik Bäckström (målvakt).

Matchens lirare: Daniel Pode.

Utförligare statistik fylls i senare.