IFK Malmö orkade inte hela vägen i DM

En dryg kvart var i slutändan vad som skiljde IFK Malmö från spel i Svenska Cupen efter att man tappat 2-0 till 2-4 i DM-åttondelsfinalen borta mot division 1-klubben Eskilsminne IF.

Förutsättningarna inför matchen var tuffa då vi saknade flertalet spelare på grund av skador. Vi hade bestämt att vi skulle lufta samtliga spelare och rulla runt på killarna för att inte lägga så stor belastning på dem. Trots allt spelade vi söndag, skulle matcha igen dagen efter mot allsvenska HIF och sedan möta FK Karlskrona i en viktig seriedrabbning på lördag.

Vi ställde upp med en 4-4-2-uppställning där vi hade en diamant på mittfältet och gjorde det bra. Positionerna hittades efterhand och vi vaskade fram lite ströanfall. 1-0 kom av Armin Pasagic på straff i 15:e minuten och en halvtimme senare kunde Jörgen Nilsson nicka in 2-0 efter en snabb spelvändning och fint spel på vänsterkanten.

Emellan våra båda mål tryckte Eskilsminne ner oss rejält och vi hade fullt upp med freda målet. De tilldömdes även en tveksam frispark som Henrik Bäckström räddade. Men vi redde ut stormen och gick stärkta in till pausvilan.

Vi pratade igenom vissa taktiska saker under pausen och gjorde också ett förutbestämt byte då Armin Pasagic utgick till förmån för Tobias Rosenlind.

Under den andra halvleken höjde Eskils tempot avsevärt och satte in en växel ytterligare. Vi fick jaga oerhört mycket boll, samtidigt som vi hade svårare att hålla i boll och få längre spelsekvenser. Till slut orkade vi dock inte dem stången, 1-2 kom i 62:e, 2-2 i 73:e, 2-3 i 80:e och 2-4 i 89:e.

Ändå gjorde vi utifrån förutsättningarna en stark prestation sett över 90 minuter. 4-4-2 gav också mersmak och framför allt fick vi se en pigg Demokrat Maxhuni som verkligen trivdes i ett tvåmannaanfall. .

Text: Björn Ågren, tränare.

FAKTA

Eskilsminne IF – IFK Malmö 4-2 (0-2)
Arena:
Harlyckans IP.
Publik: 60.
Domare: Johan Nilsson, Helsingborg, Mahmoud Adas, Helsingborg, Göran Fredriksen, Helsingborg.
Mål: 0-1 (15) Armin Pasagic (straff), 0-2 (45) Jörgen Nilsson (nick), 1-2 (62´2) Matthias Lindgren Holenstein, 2-2 (73) Matthias Lindgren Holenstein, 3-2 (80) Emil Åberg, 4-2 (89) Emil Åberg. 
Assist: 0-2 Armin Pasagic (inlägg).
Varningar, Eskilsminne IF: Filiph Bodenäs (14), Filip Egger (65).
Varningar, IFK Malmö: Armin Pasagic (2), Daniél Nilsson (56), Jörgen Nilsson (68), Damir Becirovic (85).
Utvisningar, Eskilsminne IF:
Utvisningar, IFK Malmö:

STARTELVORNA

Eskilsminne IF (4-4-2): 32. Filiph Bodenäs -21. Mikael Berglund Bengtsson, 14. Daniel Björnberg, 4. Victor Wahlgren, 29. Rasmus Ewertzh – 10. Filip Egger (lk), 24. Jonathan Levi, 13. Robin Book, 17. Robin Kacaniklic –
11. Erik Kronholm, 7. Niklas Hermansson. Avbytare: 6. Mathias Unkuri, 12. Christoffer Levi, 16. Peter Milata, 25. Matthias Lindgren Holenstein, 92. Emil Åberg.

Byten
Ingen uppgift.

Ledare: Stefan Jansson (tränare).

Matchdräkt: Gulblårandiga tröjor/blåa byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Filip Bodenäs).

IFK Malmö (4-4-2, diamant): 1. Henrik Bäckström – 18. Anton From, 5. Evvel Husic, 16. Filip Widman (lk), 6. Adriano Kalisiak – 12. Daniél Nilsson, 4. Damir Becirovic (defensiv), 8. Armin Pasagic (offensiv), 17. Alan Asaad – 13. Jörgen Nilsson, 21. Demokrat Maxhuni. Avbytare: 19. Tobias Rosenlind (Armin Pasagic 46), 15. Mohammad El-Kayed (Daniél Nilsson 59), 14. Fredrik Jönsson (Alan Asaad 62´1), 10. Tevin Kristiansen (Demokrat Maxhuni 86), 20. Lucas D'Ambrosio (Jörgen Nilsson 86).

Byten
(46) Tobias Rosenlind in, Armin Pasagic ut
(59) Mohammad El-Kayed in, Daniél Nilsson ut
(62´1) Fredrik Jönsson in, Alan Asaad ut
(86) Lucas D'Ambrosio in, Jörgen Nilsson ut
(86) Tevin Kristiansen in, Demokrat Maxhuni ut

Ledare: Malik Sesay (huvudtränare), Björn Ågren (tränare).

Matchdräkt: Vita tröjor (Eskilsminne IF:s)/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Henrik Bäckström).
  

MATCHENS LIRARE

Eskilsminne IF:

IFK Malmö: Demokrat Maxhuni.

IFK Malmö började med boll: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.28.
Speltid, andra halvlek: 45.05.

FOTNOT. IFK Malmös 1-0-mål kom på straff efter att Demokrat Maxhuni blivit neddragen av Eskilsminnes målvakt Filiph Bodenäs i minut 14. I den 39:e minuten tilldömdes även Eskilsminne en straff efter ett tilltag av Adriano Kalisiak, men Rasmus Ewertzh sköt inte bättre än att IFK-målvakten Henrik Bäckström kunde rädda till hörna i minut 40.