Snöplig premiärförlust för IFK Malmö

Lagkaptenen Martin Ingelsson nickade in IFK Malmös första seriemål för året. Foto: Michael Lindholm

Lagkaptenen Martin Ingelsson nickade in IFK Malmös första seriemål för året. Foto: Michael Lindholm

Det blev inga poäng i Södertvåans premiär för IFK Malmö. Efter en mållös första halvlek kunde gästande Lunds BK vända hemåt med årets första trepoängare sedan mötet slutat 1-2.
– Självklart svider det alltid att förlora, speciellt på hemmaplan. Med minsta lilla flyt hade vi kunnat få oavgjort, sade den årsfärske IFK- tränaren Yacine Hamouchene.

Lunds BK inledde respektingivande och var ute efter ett tidigt ledningsmål. Men hemmalaget stod rätt i positionsspelet. Ju länge den första halvleken led mynnade LBK:s spel ut.

Gästerna fick i stället något av en retroaktiv utdelning i den 47:e minuten då IFK:s nolla sprack. Repliken lät dock inte vänta på sig. Tre minuter senare måttade Mohammad El-Kayed ett inlägg som Martin Ingelsson, via pannans hjälp, omsatte i mål.

Matchavgörandet föll sedan i mitten på andra akten när ”Krubban” nätade med ett långskott från cirka 25 meter. Ett skott som från läktarhåll inte såg helt otagbart ut för IFK-målvakten Henrik Bäckström.

När blott två minuter återstod föll Ingelsson inne i gästernas straffområde, domaren Niklas Olsson hävdade dock att IFK-spelaren filmade.

Straff eller ej?

– Jag kan inte avgöra det från bänken. Man får hoppas att domaren gjorde rätt beslut. Men visst var det en 50-50-situation,. Vi som känner Martin vet att han är en ärlig spelare och faller inte i första taget, fortsatte Yacine.

I IFK Malmö förtjänar nämnde Martin Ingelsson och hans namne Holm ett extra omnämnande. Redan i nästa omgång är det tid för IFK:s första Malmöderby. Då tar förra säsongens tabelltrea Kvarnby IK emot stadens ”kanariefåglar”.

– Då ska vi resa oss. Över huvud taget har vi ett tufft inledningsprogram. Efter Kvarnbymatchen väntar ett annat tilltänkt topplag, FK Karlskrona. Kan vi ta två eller tre poäng på dessa båda matcher är det helt okej.

– Men vi är inne i en process. Det tar sin att bygga ett lag. Tycker trots förlusten att jag såg tendenser i vårt spel som ger hopp för framtiden, avrundade Yacine Hamouchene.