Foto: Michael Lindholm

Olle Nordin presenterades pÄ torsdagen som ny trÀnare i IFK Malmö. HÀr tillsammans med ordföranden Vedran Medjedovic och sportchefen Mikael Tellqvist. Foto: Michael Lindholm

Han kommer inte till nĂ„gon rĂ€kmacka direkt. ÄndĂ„ Ă€r det en herre som Ă„tagit sig uppdraget att ge Malmös kanariefĂ„glar luft under vingarna igen.
Det handlar sjÀlvklart om IFK Malmös nye trÀnare Olle Nordin, 66 Är.

Förre förbundskaptenen som nu Àr instÀlld pÄ att göra sin sista (?) fotbollsresa med den anrika Malmöklubben.

Varför just IFK, Olle?

– Det berodde pĂ„ en rad olika faktorer. Som bekant var jag aktuell för IFK Malmö redan i höstas och dĂ„ fick jag en bra bild av ledarna i klubben som vill fĂ„ upp IFK i seriesystemet igen. Den gĂ„ngen blev det inget uppdrag för mitt vidkommande. Nu passade det in i bilden Ă€ven om det inte Ă€r optimalt att ta över laget mitt under vĂ„rsĂ€songen.

– Å andra sidan blir den hĂ€r utmaningen Ă€nnu större pĂ„ det viset.

Nordin Àr kontrakterad Äret ut. DÀrefter kommer han tillsammans utvÀrdera sÀsongen med IFK-ledningen. Faller allt vÀl ut Àr 66-Äringen instÀlld pÄ att fortsÀtta projektet.

Och eventuellt göra samma resa som den han upplevde i Jönköpings Södra mellan 2003 och 2009.

– JĂ€mförelsen kan göras. NĂ€r jag tog hand om Södra lĂ„g de ocksĂ„ i division 2. Södras ekonomi och organisation var dock lite lĂ€ngre framme vid den tidpunkten Ă€n vad IFK Malmös Ă€r i dag. Men det Ă€r inte omöjligt att jag kan vara med om samma resa hĂ€r. IFK Ă€r en anrik klubb med mĂ„nga stolta traditioner som vi absolut inte ska se som nĂ„gon börda.

NÄgot hafsverk vill inte Olle Nordin veta av. Det fÄr ta den tid det ta, för att eventuellt klÀttra uppÄt i seriesystemet.

Nordin vill bygga pÄ sikt.

– GĂ„r det för fort kan det bli ett bakslag som man har svĂ„rt att repa sig ifrĂ„n. NĂ€r ett lag gĂ„r upp ska allt vara pĂ„ plats, organisation, spelare, trĂ€nare och ledare.

Att Olle Nordin har viss förkÀrlek för kamratstjÀrnan rÄder det inget tvivel om. Malmökamraterna blir hans fjÀrde IFK-förening i vÄrt avlÄnga land. Nordin har spelat för bÄde IFK Göteborg och IFK Sundsvall, dessutom varit trÀnare i IFK Norrköping och sedan en dag tillbaka i IFK Malmö.

– Ja, det stĂ€mmer nu nĂ€r du sĂ€ger det. Men det Ă€r inget jag reflekterat över, avrundar Olle Nordin.