Nordin beredd att anta utmaningen

Foto: Michael Lindholm

Olle Nordin presenterades på torsdagen som ny tränare i IFK Malmö. Här tillsammans med ordföranden Vedran Medjedovic och sportchefen Mikael Tellqvist. Foto: Michael Lindholm

Han kommer inte till någon räkmacka direkt. Ändå är det en herre som åtagit sig uppdraget att ge Malmös kanariefåglar luft under vingarna igen.
Det handlar självklart om IFK Malmös nye tränare Olle Nordin, 66 år.

Förre förbundskaptenen som nu är inställd på att göra sin sista (?) fotbollsresa med den anrika Malmöklubben.

Varför just IFK, Olle?

– Det berodde på en rad olika faktorer. Som bekant var jag aktuell för IFK Malmö redan i höstas och då fick jag en bra bild av ledarna i klubben som vill få upp IFK i seriesystemet igen. Den gången blev det inget uppdrag för mitt vidkommande. Nu passade det in i bilden även om det inte är optimalt att ta över laget mitt under vårsäsongen.

– Å andra sidan blir den här utmaningen ännu större på det viset.

Nordin är kontrakterad året ut. Därefter kommer han tillsammans utvärdera säsongen med IFK-ledningen. Faller allt väl ut är 66-åringen inställd på att fortsätta projektet.

Och eventuellt göra samma resa som den han upplevde i Jönköpings Södra mellan 2003 och 2009.

– Jämförelsen kan göras. När jag tog hand om Södra låg de också i division 2. Södras ekonomi och organisation var dock lite längre framme vid den tidpunkten än vad IFK Malmös är i dag. Men det är inte omöjligt att jag kan vara med om samma resa här. IFK är en anrik klubb med många stolta traditioner som vi absolut inte ska se som någon börda.

Något hafsverk vill inte Olle Nordin veta av. Det får ta den tid det ta, för att eventuellt klättra uppåt i seriesystemet.

Nordin vill bygga på sikt.

– Går det för fort kan det bli ett bakslag som man har svårt att repa sig ifrån. När ett lag går upp ska allt vara på plats, organisation, spelare, tränare och ledare.

Att Olle Nordin har viss förkärlek för kamratstjärnan råder det inget tvivel om. Malmökamraterna blir hans fjärde IFK-förening i vårt avlånga land. Nordin har spelat för både IFK Göteborg och IFK Sundsvall, dessutom varit tränare i IFK Norrköping och sedan en dag tillbaka i IFK Malmö.

– Ja, det stämmer nu när du säger det. Men det är inget jag reflekterat över, avrundar Olle Nordin.