Foto: Michael Lindholm

Olle Nordin fick inleda sin IFK Malmö-sejour med en seger. Foto: Michael Lindholm

Han har haft tvĂ„ dagar pĂ„ sig, IFK Malmös nye trĂ€nare Olle Nordin. Och vips gav det effekt direkt. Förre förbundskaptenen fick bĂ€sta tĂ€nkbara inledning pĂ„ sin resa med “di gule” genom en trygg 2-0-seger hemma mot tredjeplacerade HĂ€ssleholms IF.

Det var en nöjd och samlad IFK-trÀnare som stod att möta efter slutsignalen.

– Vi bestĂ€mde matchbilden frĂ„n start och lĂ„g rĂ€tt i alla positioner, kommenterade han efter sin succéöppning i sin nya omgivning.

Allt gick efter Nordins spelplan. Ett sÀkert vÀlorganiserat försvar ledde, ju lÀngre drabbningen led, till en riktigt sevÀrd anfallsfotboll. Spetskompetensen fanns dÀr onekligen och inte minst pÄnyttfödde Saban Pehilj spelade en stor roll.

1-0 föll i den 26:e minuten. MĂ„let inslaget av Nemanja Lekanovic. Sex minuter innan pausvilan var det sĂ„ dags för Pehilj sjĂ€lv att anteckna sig i mĂ„lprotokollet genom att göra 2-0 pĂ„ halvvolley. Ett synnerligen tungt, i rĂ€tt bemĂ€rkelse, mĂ„l för “gultröjorna” att ta med sig inför halvtidsvilan.

Skulle dÄ IFK hÄlla matchen ut? Svaret blev ett ja med facit i hand. Men som Olle Nordin samtidigt tillÀgger:

– Möjligen blev vi lite sega i den andra halvleken och slog av lite pĂ„ takten. Samtidigt ska vi veta att vi tvingades till tre Ă€ndringar i vĂ„r centrallinje som vi hade mot Nybro senast.

DÀrtill saknade IFK Malmö spelare som Martin Ingelsson och Mohammad El-Kayed., vilket ger segern i sig en ytterligare dimension.

– Alla följde sina arbetsuppgifter till punkt och pricka. Vi visade upp en bra attityd genom hela matchen, fortsatte Nordin.

HĂ€ssleholms IF dĂ„? “Göingarna” visade understundom upp ett piggt anfallsspel. Men nĂ€r IFK satte press pĂ„ deras försvar fanns det brister i de bakre leden. GĂ€sterna fick för övrigt avsluta matchen med blott tio spelare.

I IFK förtjÀnar hela kollektivet beröm en dag som denna. Man fÄr dock inte blunda för hemmamÄlvakten Henrik BÀckströms sÀkra agerande mellan stolparna. Han har vuxit ut till en trygg sista utpost och höll för övrigt nollan i sÀkert förvar, för första gÄngen den hÀr sÀsongen.

– Vi har en lĂ„ng resa framför oss fortfarande.. Nu ska vi jobba lite med disciplinen. Det hĂ€r med onödiga varningar Ă€r inget jag accepterar. DĂ€r har vi en del att skala av. HelhetsmĂ€ssigt Ă€r jag mycket nöjd vad vi Ă„stadkom mot HĂ€ssleholms IF. Men vi har mycket kvar att jobba med, avslutade “di gules” trĂ€nare Olle Nordin.

En trÀnare som krÀver en hel del av sina adepter och ger sig aldrig förrÀn det blir resultat. Och resultat blev det direkt. Segern förde upp IFK Malmö pÄ stabilare mark. Det Àr frÄn den laget kommer jobba vidare, mot förhoppningsvis högre höjder.

MATCHFAKTA

2016-06-04 16.00
Division 2 Södra Götaland
OmgÄng 10
Matchnummer: 000025064.

IFK Malmö – HĂ€ssleholms IF 2-0 (2-0)
Arena
: Malmö IP, konstgrÀs.
Publik: 125 (90 betalande).
Domare: Nehat Maxhuni, Lyckeby, Fidan Hasani, Ronneby, Bendik Borgström, Sölvesborg.
MÄl: 1-0 (26) Nemanja Lekanovic (frilÀge), 2-0 (39) Saban Pehilj (halvvolley).
Assist: 1-0 Saban Pehilj (nickskarv).
Varningar, IFK Malmö: Luka Jovovic (13), Sami GĂŒngör (77).
Varningar, HĂ€ssleholms IF: Mattias Andersson (16).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, HĂ€ssleholms IF: Gazmend Xhemajli (grov, 78).

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): 1. Henrik BĂ€ckström – 12. Anton From, 15. Martin Holm (lk), 22. Luka Jovovic, 2. Dardan Burrniku – 9. Jamshed Asekzai, 4. Damir Becirovic, 10. Sami GĂŒngör, 8. Nemanja Lekanovic – 6. Max Nordlinder, 27. Saban Pehilj. ErsĂ€ttare: 14. Tobias Rosenlind (Sami GĂŒngör 90+4), 5. Evvel Husic, 17. Ahmed Fahkro, 18. Armin Haidary, 19. Bernard Opoku Appiah, 30. Carl Scott (mĂ„lvakt).

Byten
(90+4) Tobias Rosenlind in, Sami GĂŒngör ut

Ledare: Olle Nordin (trÀnare), Martin Ingelsson (assisterande trÀnare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rydwik (massör).

MatchdrÀkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
MÄlvaktens drÀkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor (Henrik BÀckström).

HĂ€ssleholms IF (4-4-2): 100. Jonas Osberg – 24. Egzon Ademi, 31. William Andersson, 14. Eric Svensson (lk), 3. Emil Szymanski – 6. Mattias Andersson, 7. Anton Persson, 4. Joel Svensson, 9. Gazmend Xhemajli – 10. Burim Rexhepi, 27. Arber Sadani. ErsĂ€ttare: 11. Ljiridon Ahmeti (Emil Szymanski 46), 18. Otto Nilsson (Egzon Ademi 46), 2. Johan Hansson (Eric Svensson 90), 5. Hannes Strand, 12. Max Gustafsson, 15. Linus Askevik, 26. Christoffer Eklund (mĂ„lvakt).

Byten
(46) Ljiridon Ahmeti in, Emil Szymanski ut
(46) Otto Nilsson in, Egzon Ademi ut
(90) Johan Hansson in, Eric Svensson ut

Ledare: Dan Olofsson (huvudtrÀnare), Christian Carlsson (trÀnare), Anders Karlsson (assisterande trÀnare), KÀrstin Thuresdotter (massör), Bert Magnusson (materialförvaltare).

MatchdrÀkt: Gröna tröjor/vita byxor/gröna strumpor.
MÄlvaktens drÀkt: Vit tröja/vita byxor/röda strumpor (Jonas Osberg).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Saban Pehilj.

HĂ€ssleholms IF: Eric Svensson.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 48.24.
Speltid, andra halvlek: 50.21.

SÄRSKILDA NOTERINGAR

* Eftersom det var varmt hade bÄda lagen kommit överens om en vattenpaus som började i minut 23 och sedan varade i ungefÀr tvÄ minuter.
* Det blev ett avbrott pÄ nÄgra minuter dÄ det blixtrade och mullrade i mitten av andra halvlek.

SammanstÀllt av: Michael Lindholm.