Matkovic räddade oavgjort

IFK Malmö

Helena Matkovic tillbaka i spel – och bäst på plan. Då tog IFK Malmös division 3-damer sin första höstpoäng efter att Matkovic själv utjämnat i lördagens 1-1 (0-1)-match hemma mot Oxie SK/Klågerups GIF.

Vi återgick till 4-4-2 för att få bättre balans i försvarsspelet, samt kunna etablera ett anfallsspel. Detta gjorde att tjejerna kunde dominera de första 35 minuterna som ändå gav ett 0-1-underläge i halvtid.

Under pausen snackade vi om vikten att starta löpningar tidigt, samt att vara tydliga i förstapress. På så sätt skulle vi snabbt vinna boll och ge Helena Matkovic djupledsbollar att jobba på. Det gav ett mål av nämnda Matkovic och ett flertal andra lägen som kunde ha resulterat.

MATCHFAKTA

2016-08-27 11.30
Division 3 Sydvästra damer
Omgång 17
Matchnummer: 130333068.

IFK Malmö – Oxie SK/Klågerups GIF 1-1 (0-1)
Arena: Malmö Stadion plan 6.
Publik: 25.
Domare: Mats Wollheim, Malmö.
Mål: 0-1 (27) Alice Mårtensson, 1-1 (70) Helena Matkovic.
Assist: 1-1 Sofie Andersson.
Varningar, IFK Malmö:
Varningar, Oxie SK/Klågerups GIF: 
Utvisningar, IFK Malmö: –
Utvisningar, Oxie SK/Klågerups GIF:

Startelvan (4-4-2): 18. Fredrika Wihdén – 3. Cecilia Isaksson, 19. Nathalie Kneck Holgersson, 4. Ida Lagerqvist (lk), 2. Emmy Abrahamsson – 11. Helena Matkovic, 6. Denise Georgsson, 16. Rahima Yassini, 5. Sofie Andersson – 15. Emma Sallander, 20. Sengor Khano Saleh. Avbytare: 17. Erica Håkansson, 22. Nathalie Akyea Agyekum, 25. Therese Broddesson.

Samtliga avbytare blev inbytta.

Ledare: Mikael Tellqvist (sportchef), Krister Persson (lagledare).

Matchens lirare: Helena Matkovic.

Sammanställt av: Michael Lindholm