Inför BK Olympic – IFK Malmö

Foto: Claes Hall

IFK Malmö-tränaren Olle Nordin understryker vikten av att ha rätt attityd i lördagens bortamöte med division 2-jumbon BK Olympic. Foto: Claes Hall 2016

Malmöderbyna duggar i dessa dagar tätt för IFK Malmö i division 2. FC Rosengård 1917 förra veckan och på lördagseftermiddagen är det cykelavstånd för bortamötet med tabelljumbon BK Olympic.

– En viktig drabbning. Vi bryr oss inte om deras tabellplacering, gör vi det är vi ute och reser. För oss gäller det återigen att plocka fram den rätta attityden för att det ska bli  poäng, säger IFK-tränaren Olle Nordin.

På fredagskvällen körde ”di gule” ett lättare träningspass på Stadionområdet.

– Ett kort sådant, som brukligt dagen före avspark. Tyckte spelarna verkade fokuserade och på ganska gott humör i jämförelse med torsdagsträningen då det var lite mer gnälligt. Men det är sådant som hör till, utvecklar Nordin.

– Vi är medvetna om matchens vikt mot Olympic. Nu måste, som alltid, laget prioriteras före individen.

IFK Malmö kommer att göra en del ändringar i truppen från förra mötet med FC Rosengård 1917. I derbyt blev som bekant Evvel Husic utvisad och är därmed automatiskt avstängd. Vidare saknas Martin Ingelsson (bröllop) samt Nemanja Lekanovic (axelskadad).

Denna trio ersätts av Daniél Nilsson, Armin Haidary och Tobias Rosenlind.

Vårens derby på Malmö Stadion vann BK Olympic med 2-1. Så IFK är på jakt efter revansch. Samtidigt är det lite av sista möjligheten för Lindängelaget att få kontakt i bottenstriden i hopp om ett nytt division 2-kontrakt säsongen 2017.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Lindängens IP.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku, 3. Francis Mensah, 4. Tobias Rosenlind, 6. Max Nordlinder, 8. Mohamed Rahmé, 9. Jamshed Asekzai,  10. Sami Güngör, 11. Mohammad El-Kayed, 12. Anton From, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm (lk), 18. Armin Haidary, 19. Jörgen Dahlskog Nilsson, 20. Daniél Nilsson, 21. Mathias Jung, 22. Luka Jovovic.

Indisponibla: Ahmad Fahkro (spricka i ena handleden), Evvel Husic (avstängd för utvisningen mot FC Rosengård 1917), Martin Ingelsson (bröllop), Nemanja Lekanovic (axelskadad).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.10 i klubblokalen på Malmö Stadion.