Inför Kvarnby IK – IFK Malmö

IFK-spelarna stretchar på lördagens träning under överseende av tränaren Nils-Erik Persson. Foto: Lars Holmberg

IFK Malmö körde ett lättare pass lördag förmiddag inför söndagens intressanta Malmöderby mot Kvarnby IK ute på Bäckagårds IP.

För övrigt ett derby mellan stans två äldsta fotbollsklubbar. I IFK Malmö finns numera sex spelare med ett förflutet i Kvarnby IK. Lägg därtill IFK:s tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson som tränat KIK de två senaste säsongerna. Inte utan framgång, Kvarnby blev trea så sent som säsongen 2015.

Hur känns det då att återvända till Bäckagårds IP med dina gulingar, Nisse Bagare?

– Det ska bli riktigt roligt. Har inte varit på Bäckagård sedan jag slutade i Kvarnby IK och har bara gott att säga om klubben. En mycket välskött och trevlig förening.

För IFK Malmö är det säsongens första lokalderby. KIK har hunnit med ett när laget sensationellt besegrade seriefavoriten Prespa Birlik. Kvarnby är liksom IFK på gång. Hemmalaget har tagit fyra poäng på de två senaste matcherna och kan vara på väg att lämna bottenträsket.

Något som ”di gule” gjort via fyra raka segrar. Ändå är Nils-Erik Persson inte helt nöjd.

– Med poängen är jag det givetvis. Men spelmäsigt har vi mer att fila på. IFK håller en hög högstanivå men samtidigt vi sjunkit för mycket period i vissa matcher. En sak vi kan förbättra, utvecklar tränaren.

IFK Malmö tvingas undvara duon Noor Zadran och Rudolf Mamoka, båda avstängda. Dessutom Baris Hümmet fått förhinder. Tillbaka är mittbacken och lagkaptenen Martin Holm, liksom tidigare avstängde Adi Hadzikadunic.

In i startelvan går matchhjälten från onsdagens stadionmöte med IFK Hässleholm, Sadmir Zekovic.

– Vi är inställda på en tuff uppgift och medvetna om att vi måste höja vår nivå från Hässleholmsmatchen, avrundar Nisse Bagare inför morgondagens derby som med stor sannolikhet kommer att utspelas i tropisk sommarhetta.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Bäckagårds IP.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Johan Svensson – 2. Dardan Burrniku, 3. Adriano Kalisiak, 5. Mohamed Rahmé, 6. Gustaf Backaliden, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Filip Gavran, 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 22. Oguzcan Avci, 27. Saban Pehilj. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare, Krister Persson (lagledare), Lucio Peláez (sjukvårdare), Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Baris Hümmet (privata skäl), Noor Zadran (avstängd för tre varningar), Rudolf Mamoka (avstängd för tre varningar).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.