Två förlorade IFK-poäng

IFK Malmö

En poäng, det var bytet i poängväg IFK Malmö fick med sig hem efter bortamötet med Nybro IF. Division 2-matchen slutade 1-1 efter en mållös första halvlek.

Nybro började förtroendeingivande. Ju längre´drabbningen led jobbade sig ”di gule” alltmer in i händelserna. Efter sidbytet var det IFK som hade initiativet. Under den perioden tog även gästerna ledningen när Robin Svensson nickade in en väl slagen hörna från Dardan Burrniku.

Därefter hade IFK Malmö ett antal chanser att avgöra med alla omställningsmöjligheter laget skapade. IFK kunde mycket väl stängt tillställningen genom att göra 2-0.

– Gör man inte mål på sina chanser blir det oftast att man får ett mål i nacken. Som matchen gestaltade sig anser jag det här som två förlorade poäng, kommenterade tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Med all rätt. IFK Malmös tredje trepoängare i rad vilade bakom hörnet när hemmalaget kvitterade på stopptid. IFKhade en tongivande trio i nämnde målskytten Robin Svensson samt mittbacken Philip Persson Lundgren och alltid lika pålitlige Sami Güngör.

Det oavgjorda resultatet till trots var inte Nisse Bagare alltför nedstämd.

– Vi jobbar vidare mot nya mål, avslutade han.

Fattas bara annat. IFK Malmö har inlett höstsäsongen på ett förtroendeingivande vis. Fyra matcher på rad utan nederlag. Kan den trenden hålla i sig, tre poäng hemma och en borta (gärna fler likt den i Lindsdal) kan det leda till en tämligen godkänd slutplacering när bokslutet görs i oktober.

Någon akut bottenstrid lär hur som helst inte ”di gule” umgås med den här säsongen. Närmas stundar ett Skånederby hemma på Stadion nästkommande helg mot ett Österlen som repade mod direkt efter förlusten i Nybro genom att odiskutabelt hemmaslå Asarum på söndagseftermiddagen, 5-1.

MATCHFAKTA

2017-08-20 15.00
Division 2 Östra Götaland
Omgång 18
Matchnummer: 000025120.

Nybro IF – IFK Malmö 1-1 (0-0)
Arena: Victoriavallen.
Publik: 240.
Domare: Almir Kadiric, Ekenässjön, Rasmus Wirstam, Kalmar, Mohammad Khalil Salame, Kalmar.
Mål: 0-1 (83) Robin Svensson (nick), 1-1 (90+3) Eric Olsson (nick).
Assist: 0-1 Dardan Burrniku (hörna), 1-1 Oscar Sandin (inlägg).
Varningar, Nybro IF: Armin Mujkic (79).
Varningar, IFK Malmö: Robin Svensson (62), Sadmir Zekovic (87), Noor Zadran (90+1).
Utvisningar, Nybro IF:
Utvisningar, IFK Malmö:

STARTELVORNA

Nybro IF (4-5-1):  18. Vedran Bajramovic – 11. Fredrik Johansson, 15. Brandon Fricke, 99. Armin Mujkic, 5. Sterling Hancock – 2. Peter Fives, 6. David Evaldsson (lk), 8. Simon Megally, 4. Jonas Sturesson, 20. Marcus Håkansson – 16. Ludvig Ingelsson. Ersättare: 17. Eric Olsson (Ludvig Ingelsson 55), 13. Oscar Sandin (Marcus Håkansson 76, 10. Nika Chkheidze, 12. Filip Berg,  22. Arvid Johansson, 26. Rasmus Artebran, 27. Alexander Kungsman (målvakt). 

Byten
(55) Eric Olsson in, Ludvig Ingelsson ut
(76) Oscar Sandin in, Marcus Håkansson ut

Ledare: Tommy Berg (tränare), Tobias Heiding (assisterande tränare), Toni Kujundzic (assisterande tränare), Carl Winsth (lagledare).

Matchdräkt: Rödvitrandiga tröjor/röda byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Vedran Bajramovic).

IFK Malmö (4-2-3-1): 1. Henrik Bäckström –14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 5. Philip Persson Lundgren, 2. Dardan Burrniku – 6. Gustaf Backaliden, 19. Robin Svensson – 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 94. Noor Zadran – 7. Mohamed Ramadan. Ersättare: 11. Sadmir Zekovic (Mohamed Ramadan 81), 20. Nemanja Lekanovic (Noor Zadran 90+4), 3. Hogr Aziz, 12. Mohamed Rahmé, 13. Adi Hadzikadunic, 16. Maximiliano Ahumada Ferreira. 

Byten
(81) Sadmir Zekovic in, Mohamed Ramadan ut
(90+4) Nemanja Lekanovic in, Noor Zadran ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Henrik Bäckström).

MATCHENS LIRARE

Nybro IF: Eric Olsson.

IFK Malmö: Robin Svensson.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 46.50.
Speltid, andra halvlek: 50.00.

SÄRSKILD NOTERING

* IFK Malmös Sadmir Zekovic drog på sig en varning som innebär avstängning i nästa omgångs hemmamatch mot Österlen FF.

Sammanställt av: Michael Lindholm