Inför Asarums IF FK – IFK Malmö

IFK Malmö

Säsongens sista bortamatch står för dörren då Blekingelaget Asarums IF FK på lördagen tar emot ett formstarkt IFK Malmö i Karlshamn.

Ett Asarum som ligger prekärt till inför de två avslutade omgångarna i division 2 Östra Götaland. Närmare bestämt på tolfte plats, bara en poäng framför Vimmerby IF som för närvarande parkerar på nedflyttningsplats tillsammans med tabelljumbon Nybro.

”Gulingarna” kommer således att möta desperat motstånd i en nästintill liv-och-död-match för hemmalaget. Inte minst då Asarum i sista omgången kan få det tvivelaktiga nöjet att åka upp till Nybro för en direkt kontraktsduell. Där förlorande lag får stiga ner till trean.

– Visst, men vi är också laddade och vill revanschera oss från den försmädliga förlusten på Stadion i våras. Det räcker långt för oss som tändvätska, förklarar IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Den gången vann Asarums IF med 2-1. Tillika 0-4-förlorade IFK Malmö och Olle Nordin förra säsongens bortamöte i en förnedrande tillställning med chockunderläge 0-3 efter knappt tolv minuter.

Karlshamnslaget är med andra ord ingen önskemotståndare för IFK.

”Di gule” har gjort en stabil höstsäsong och aldrig varit inblandade i vare sig topp- eller bottenstrid. Nisse Bagares adepter siktar därför på att hålla sjätteplatsen, lagets bästa placering sedan återkomsten till division 2 2015.

– Även om vi inte har mer än äran att spela för, är det alltid roligt att vinna fotbollsmatcher. Vi tänker också avsluta så snyggt som möjligt för att visa våra avsikter inför nästa säsong, understryker Nils-Erik Persson.

Mot Asarum är mittbacken Philip Persson Lundgren avstängd efter varningen senast mot KSF Prespa Birlik, han ersätts av Adi Hadzikadunic. Frågetecken var det också för målvakterna Tonny Tindberg och Henrik Bäckström, som varit sjuka under veckan. Emellertid blev det på fredagen klart att Bäckström är i speldugligt skick.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Asarums IP.

Truppen: 1. Henrik Bäckström – 2. Dardan Burrniku, 3. Dylan Gomli, 4. Sajjad Al-Khazaali, 6. Gustaf Backaliden, 7. Mohamed Ramadan, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 12. Mikael Marques de Pombal Vivar, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Maximiliano Ahumada Ferreira, 18. Mohamed Rahmé, 19. Robin Svensson, 87. Nemanja Lekanovic, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Philip Persson Lundgren (avstängd för tre varningar), Tonny Tindberg (sjuk).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.