IFK Malmö

På fredag inleds årets upplaga av Nils Holgersson Cup i inomhusfotboll. Bland de medverkande lagen finns division 2 -klubben IFK Malmö som åker till Skurup med ett slagkraftigt manskap. 

Turneringen, som pågår mellan 19 januari och 4 februari, avgörs i Nils Holgersson-hallen i Skurup. För värdskapet svarar Fotbollsalliansen Syd, bestående av föreningarna Rydsgårds AIF, Skurups AIF och Skivarps GIF.

”Di gules” assisterande tränare, Ola Severin, är en av pionjärerna som var med och startade turneringen en gång i tiden.

– Det stämmer. Jag fanns i Rydsgårds AIF när vi startade cupen, intygar han.

Underlaget är konstgräs, spelformen sjumanna och matcherna pågår 1 x 20 minuter.

IFK Malmö spelar i en grupp med Skegrie BK (nedsläpp 19.06), Skurups AIF (20.12) och SoGK Charlo 2 (21.40). De två främsta går vidare och gör sedan upp om en slutspelsplats mot ett lag från den andra gruppen under fredagskvällen.

Skulle IFK ta sig vidare är laget tillbaka 28 januari då slutspelet avgörs.

– Vi satsar på att gå vidare, men det finns ingen garanti. Inomhus är alltid inomhus där det mesta kan hända. Det ska hur som helst bli kul. Att spela inomhus är ett populärt avbräck för spelarna i den tunga uppbyggnadsperioden, fortsätter Severin.

Segraren i Nils Holgersson Cup kammar hem 10 000 kronor.

Truppen: 22. Nehar Maliqi – 2. Dardan Burrniku, 5. Philip Persson Lundgren, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 18. Mohamed Rahmé, 20. Victor Sköld, 87. Jesper Rindmo. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 18.00 i Nils Holgersson-hallen.