IFK Malmö

IFK Malmös U19 avslutade med oavgjort, 1-1 (1-1), hemma mot tabelltvåan FC Trelleborg och spelade därmed enkelt hem grupp 7 i junior-DM. Nu väntar slutspel.

Sista matchen i gruppspelet och vi gjorde en godkänd insats i dag.  Bra träning för spelarna då vi fick möta ett lag som ställer krav på att vi tar jobbet samt även tvingade oss att stå upp fysiskt.

Vi tog ledningen och stod för en bra första halvlek. Skapade en del farligheter, men fyllde inte riktigt på sista tredjedelen och de riktigt heta lägena lyste med sin frånvaro. FC Trelleborg åstadkom väldigt lite och hade något skott där Albert Rosensköld gjorde en bra räddning.

Målet som vi släppte in var visserligen ett riktigt långskott direkt på volley efter hörna, men vi blev för passiva och vänder man baken till så underlättar det för motståndaren.

Under andra halvlek böljade spelet mycket fram och tillbaka. Trelleborg hade ett par bra lägen och Rosensköld i målet tvingades till några svettiga räddningar.

Ali Fakhro i IFK-tröjan stod dock för halvlekens bästa chans då han sköt i stolpen med tio minuter kvar. Vi skapade en hel del förutom det, men vi saknade återigen kvalitet för att kunna avgöra matchnen.

Albert Rosensköld måste nämnas och gjorde, trots att vi inte var sämre än FC Trelleborg, några viktiga räddningar. Backlinjen svarade för en stabil insats och ett insläppt mål på tre DM-drabbningar visar att vi är starka i försvarsspelet. Sajjad Al-Khazaal gjorde också ett gott jobb på mittfältet.

Nu ser vi fram emot lottningen som sker på tisdag.

MATCHFAKTA

2018-03-18 12.00
DM Herrjuniorer
Grupp 7
Omgång 3
Matchnummer: 130806006.

IFK Malmö – FC Trelleborg 1-1 (1-1)
Arena:  Malmö Stadion plan 9, konstgräs.
Publik: 40.
Domare: Radojko Alilovic, Malmö.
Mål: 1-0 (5) Sheka Kanu, 1-1 (28) Wiktor Mazur.
Assist: –
Varningar, IFK Malmö: Mozamel Hamid (51).
Varningar, FC Trelleborg: Samuel Rosdal (75).
Utvisningar, IFK Malmö: –
Utvisningar, FC Trelleborg: 

Startelvan (3-4-1-2): 30. Albert Rosensköld – 3. Hashim Hashim (lk), 14. Lorik Konjuhi, 15. David Lamorell –  2. Mikael Marques de Pombal Vivar, 12. Sajjad Al-Khazaali, 17. Florent Konjuhi, 20. Sheka Kanu – 16. Ahmad Al Kafafi – 9. Emil Lorentzen, 8. Ali Fakhro. Avbytare: 5. Mozamel Hamid, 11. Jafar Al-Husseini, 13. Giovanni Allende Opazo, 18. Deniz Ahadi.

Jafar Al-Husseini och Mozamel Hamid och kom in i andra halvlek, Deniz Ahadi och Giovanni Allende Opazo spelade ej.  

Ledare: Ziad Al-Turkmani (tränare),  Sebastian Jonsson (assisterande tränare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor (Albert Rosensköld).