, ,

IFK Malmö aldrig nära Lunds BK

Elliot Lindquist Nilsson var närmast att hitta rätt för IFK Malmö med sitt distansskott i minut 81. Foto: Casper Johansson 2022

Ny förlust blev det för ”di gule” på onsdagskvällen på Malmö Stadion sedan Lunds BK:s Malmö FF-lån Abdramane Djitteye gjort två mål och August Sandström ett för Lundalaget, 0-3. 

Efter segern i Vänersborg 21 maj har IFK förlorat nio raka matcher med den föga smickrande målskillnaden 4-25.

– Ibland räknar man in lite matcher och det här är en match där vi tänker att vi måste vinna, sade sportchefen Jesper Andersson till Sydsvenskan före avspark.

Efter matchen menade nämnde Jesper följande i samma artikel:

– Så länge hoppet finns är det det spåret vi går på. Sen har vi ett sidospår givetvis. Vi ligger där vi ligger så det gäller att man är förberedd inför nästa år.

Det gula manskapet fick på nytt ett mål i nacken under inledningen. Denna gång efter endast 44 sekunder då nämnde Abdramane Djitteye kunde stöta in bollen omgiven av gula försvarare sedan målvakten Melker Ellborg lämnat retur på ett markinlägg från vänsterkanten. Målet tillkom efter ett vackert anfall från bortalaget.

Därefter skapade Lunds BK ett flertal målchanser utan att utöka ledningen. IFK kom in i matchen alltmer med en kvart kvar och skapade en första målchans i den 40:e minuten där Jakob Andersson var nära att hinna fram före Emir Plakalo i LBK-målet.

Elliot Lindquist Nilsson hade en halvchans minuten senare på ett bra markinlägg från nämnde Andersson men skottet blockerades av bortaförsvaret. Inte utan att man hyste ett visst hopp inför andra halvlek.

Detta hopp skulle dock släckas drygt tio minuter in på den andra akten där på nytt ett markinlägg – denna gång från högerkanten – skulle leta sig fram till en fristående August Sandström vid den bortre stolpen som kunde raka in 2-0.

Drygt tjugo minuter senare punkterades tillställningen definitivt sedan Abdramane Djitteye snott åt sig bollen på högerkanten och fri med Ellborg gjorde han inget misstag. 3-0 och rullgardin ned för ”di gule” som inte hade mer än ett par distansskott på mål i andra halvlek från Jakob Andersson och Elliot Lindquist Nilsson.

Nytt derby på måndag kväll – denna gång Malmöderby borta på Lindängens IP mot Olympic som fick se sig besegrat av Torn på Tornvallen efter ledning med 2-0.

Poängen i timglaset börjar sina att spela om för IFK Malmö och nu vill det till en sjusärdeles vilja hos alla gula i fortsättningen om det inte ska bli tvåan nästa år.

IFK Malmö – Lunds BK 0-3 (0-1)
Publik: 105.
Mål: 0-1 (1) Abdramane Djitteye, 0-2 (57) August Sandström, 0-3 (78) Abdramane Djitteye.
Matchens lirare, IFK Malmö: Jakob Andersson.

Utförligare matchfakta kommer senare.