Inför IFK Malmö – Ullareds IK

IFK Malmö

Ullared är väl mest känt för TV-serien med samma namn. Men samhället förfogar även över ett fotbollslag i division 2 Västra Götaland, Ullareds IK. Ett lag som blir IFK Malmös motståndare i lördagens vårepilog hemma på Malmö Stadion.

Gästerna parkerar för stunden på elfte plats i tabellen. Man hallänningarna har lämnat nedre regionerna i de senaste omgångarna och tydligt visat en uppåtgående form.

Liksom ”di gule”. Sjätte raka segern blev ett faktum när jumbon Varbergs GIF besegrades på bortaplan (2-1),dagen innan midsommar.

I en match där inte IFK Malmö nådde samma höjder som i mötet mot Hittarps IK. Det var som bekant först i åttonde stopptidsminuten som Noor Zadran kunde slå in segermålet.

– Att möta lag på undre halvan är alltid svårt. Jag tror vi får se en liknande match som den mot Varberg. De kommer förmodligen att packa ihop bakåt och inrikta sig på kontringar, siar IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Hos ”gulingarna” finns tre små frågetecken inför drabbningen. Mittfältaren Victor Sköld skadade sig i ena foten i samband med ett dopp i havet och Adi Hadzikadunic har varit sjuk i veckan innan han var tillbaka i träning på torsdagskvällen. Liksom Mohamed Ramadan som fick kliva av tisdagsträningen.

Timmarna fram till match utvisa om ovanstående duo är i speldugligt skick vid avspark. Utanför truppen är fortfarande Philip Persson Lundgren, som drabbats av en lunginflammation samt bortreste Mikael Marques de Pombal Vivar.

Efter mötet med Ullared väntar en två veckor lång semester för IFK Malmö.

– Trots att vi är inne i ett segerstim kommer den lägligt. Det är dock möjligt att vi lägger in en träningsmatch innan höstsäsongen drar i gång, fortsätter tränaren.

Och vad kan vara lämpligare inför semestern än tre nya gula poäng. Välbehövliga sådana i fortsatta jakten på serieledaren Lindome GIF.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 6. Sajjad Al-Khazaali, 7. Mohamed Ramadan, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Sami Güngör, 11. Jesper Rindmo, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Ahmad Al Kafafi, 18. Mohamed Rahmé, 19. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld, 94. Noor Zadran, 96. Ali Asa Jagori. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Mikael Marques de Pombal Vivar (bortrest), Philip Persson Lundgren (sjuk).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.