IFK Malmö

Förra helgens debacle i Nils Holgersson Cup är numera ett dystert minne blott. Nu gäller det för IFK Malmö att lägga fokus på MM och lördagens hemmamöte med division 2-konkurrenten BK Olympic.

I Malmömästerskapet, som tjuvstartade i december förra året, gick titelförsvarande “di gule” på pumpen direkt. Förlust borta mot BK Flagg, 0-1.  Då ställde IFK upp med ett tämligen ungt lag som trots nederlaget gjorde en fullt godkänd insats enligt tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Ska IFK Malmö försvara sin MM-titel räknas endast seger mot klubben från Lindängen. I fjol blev det fyra poäng mot Olympic i seriespelet. Oavgjort 1-1 hemma på Malmö Stadion och en stabil 2-0-seger ute på Lindängens idrottsplats i höstas.

Så det är Anders Grimbergs manskap som jagar revansch.

– Matchen kommer bli en bra värdemätare för båda lagen. Självklart vill vi gå vidare i MM så vi vet vad som gäller, säger Nisse Bagare.

Som av olika skäl tvingas undvara inte mindre än sju spelare. Philip Persson Lundgren är sjuk samtidigt som Robin Svensson, Mohamed Rahmé och Elias Olsson är bortresta. Vidare har nytillskottet från Sjöbo IF, Albin Sjöstrand Bjurnemark, känning i sin rygg, Hashim Hashim tvingas tacka nej av privata skäl och Colin Twetman är fotskadad.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.00.

Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.

Startelvan (4-2-3-1): 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 15. Martin Holm (lk), 13. Adi Hadzikadunic, 8. Raslan Al Kurdi – 7. Jesper Lantz, 20. Victor Sköld – 96. Jamshed Asekzai, 10. Kingsley Ndidi Olie, 94. Noor Zadran – 11. Oskar Zubac. Avbytare: 4. Gustav Nordström, 6. Yves Rubasha, 14. Sandro Nalic, 17. Erik Cederberg, 30. Arber Metaj (målvakt). Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare).

Indisponibla: Albin Sjöstrand Bjurnemark (känning i ryggen), Colin Twetman (fotskadad), Elias Olsson (bortrest), Hashim Hashim (privata skäl), Mohamed Rahmé (bortrest), Philip Persson Lundgren (sjuk), Robin Svensson (bortrest).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.