IFK Malmö

IFK Malmö är ute efter revansch då man på onsdagen beger sig till Ekevalla. Ingen i “di gule” har glömt premiärförlusten hemma på Malmö Stadion där nykomlingen Eslövs BK åkte hem med samtliga tre poäng. 

Ett nederlag som fortfarande svider.

– Det är en av de suraste förlusterna som jag upplevt under min långa karriär, säger IFK-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Ytterligare en match av tydlig sexpoängskaraktär väntar. En eventuell gul seger skulle, åtminstone temporärt innebära att avståndet till de bakomvarande i tabellen ökar.

“Gulingarnas” primära mål är i nuläget att undvika den definitiva bottenstriden. Att tala om toppstrid är i det närmaste en utopi. Först och främst gäller det att få lite av arbetsro när höstsäsongen drar i gång.

Eslövs BK har varit mycket upp och ner hittills. Mellanskåningarna kommer närmast från en förlust mot KSF Prespa Birlik och vill med all säkerhet öka poängskörden inför sommarvilan.

I den senaste omgången fick ett skade- och avstängningsdrabbat IFK Malmö också erfara en förlust, 1-2 i hemmamötet med IS Halmia. Detta till trots gjorde man en fullt godkänd insats och kunde absolut fått oavgjort med sig.

– Ja, det var bara poängen som saknades i lördags, den borde vi haft, fortsätter Nisse Bagare.

Nu gäller det för hans adepter att få ett snyggt avslut innan det välbehövliga uppehållet. Tre spelare återvänder till truppen i form av Noor Zadran, Robin Svensson och Edriss Hushmand.

Å andra sidan faller lika många spelare ifrån. Elias Olsson gjorde i lördags sitt sista framträdande i den gula tröjan innan flytten till Kalmar FF. Försvinner ur matchtruppen gör även Mikael Marques de Pombal Vivar och Philip Persson Lundgren.

Efter drabbningen mot Eslöv har IFK-spelarna semester till den 18 juli då Nils-Erik Persson och Ola Severin drar i gång träningen på nytt.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Ekevalla IP A-plan.

Domare: Christoffer Södergren, Trelleborg, Ahmed Mohammed, Rydsgård, Fabian Ekwall, Lund.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 2. Colin Twetman, 4. Gustav Nordström, 7. Jesper Lantz, 9. Robin Svensson, 11. Oskar Zubac, 12. Edriss Hushmand, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 20. Victor Sköld, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (fotskadad), Almir Taletovic (privata skäl), Massab Khattab (landslagsläger med Palestina), Mikael Marques de Pombal Vivar (bortrest), Philip Persson Lundgren (rehab), Raslan Al Kurdi (avstängd för tre varningar), Yves Rubasha (bortrest).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 16.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.