IFK Malmö

IFK Malmös U19 tog på lördagen sin femte seger av fem möjliga i juniorlagsserien division 3 Västra (höst) då det blev 5-2 (1-1)-triumf borta mot Råå IF.

Vi inledde matchen i ett högt tempo med mycket rörlighet och snabba omställningar.

I den fjärde minuten ledde en hörna till straff då Alpay Lapovskis nick tog på en motståndares hand. Straffen tog Michele Gomez Paloma hand om. Han sköt hårt, bollen träffade stolpen och studsade inte vår väg.

Laget jobbade intensivt och radade upp chans efter chans utan att det renderade i något mål. Helt klart borde vi ha gjort minst tre mål på alla de chanser som radades upp. En sak är säker och det var att bollen inte ville gå vår väg.

I 40:e minuten kom vårt första avlösande mål som Marco Gomez Paloma sköt in snyggt i nät. Men glädjen varade inte så länge då det slarvades i den farliga zonen och motståndarna kom över bollen som ledde till kvittering innan halvleken var över.

Vi öppnade andra halvlek i en rasande fart. I 48:e minuten fick vi en hörna som Marco Gomez Paloma slog i närheten av främre stolpen. Eljes Cibo gjorde sig fri, kom i hög fart och nickade bollen i mål. Helt oåtkomlig för målvakten.

I den 60:e minuten fick Alpay Lapovski en boll i mitten av planen, vände upp och skickade en fin långboll på en löpande Michele Gomez Paloma som satte bollen snyggt bredvid målvakten och fick se den gå i mål.

I 70:e minuten gjorde vi åter ett misstag i vår farliga zon och tappade boll vilket motståndarna utnyttjade väl och gjorde mål.

Efter målet var laget mer på tårna, rullade boll med mer tålamod och använde samtliga lagdelar för att komma igenom motståndarens försvar.

I 83:e minuten passade Shqiprim Istrefi till Marco Gomez Paloma som assisterade Michele Gomez Paloma som gjorde mål.

I den 88:e minuten avslutade Marco matchen med det sista målet genom att sätta 5-2 ur en i stort sett omöjlig vinkel.

Det märktes att vi inte hade spelat match på två veckor. Vi måste bli bättre på att inte fastna i den farliga zonen, vi måste spela våra matcher på samma sätt som vi genomför våra träningar. Dessvärre var det en dålig prestation där det positiva var segern och att vi tog med oss tre poäng.

MATCHFAKTA

2020-09-26 13.00
Juniorlagsserien division 3 Västra (höst)
Omgång 7
Matchnummer: 130735032.

Råå IF 2 – IFK Malmö 2-5 (1-1)
Arena: Hedens IP plan 6.
Publik: 50.
Domare: Cane Kadrijoski, Landskrona.
Mål: 0-1 (40) Marco Gomez Paloma, 1-1 (44) Hassan Qasimi, 1-2 (48) Eljes Cibo (nick), 1-3 (60) Michele Gomez Paloma, 2-3 (70) Dovydas Bertulis, 2-4 (83) Michele Gomez Paloma, 2-5 (88) Marco Gomez Paloma.
Assist: 1-2 Marco Gomez Paloma (hörna), 1-3 Alpay Lapovski (långboll), 2-4 Marco Gomez Paloma (passning).
Varningar, Råå IF 2:
Varningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Råå IF 2:
Utvisningar, IFK Malmö:

Startelvan (4-4-2): 22. Emilio Hidalgo Olsson – 2. Firas Jasim, 5. Rigon Bajrami, 3. Edvin Hellmark, 12. Aram Kazaryan – 4. Marco Gomez Paloma, 8. Shqiprim Istrefi, 7. Michele Gomez Paloma (lk), 6. Linus Hellmark – 11. Eljes Cibo, 10. Alpay Lapovski. Avbytare: 13. Arjanazmarje Ewazzada, 14. Sejad Fashil, 15. Kenan Karadza.

Arjanazmarje Ewazzada kom in.

Ledare: Gajur Sadiku (tränare), Skender Lapovski (assisterande tränare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/gröna byxor/gröna strumpor (Emilio Hidalgo Olsson).

SÄRSKILD NOTERING

* IFK Malmös Michele Gomez Paloma missade en straff (sköt i stolpen) i minut 4 efter att en motståndare tagit Alpay Lapovskis nick med handen.

Sammanställt av: Michael Lindholm.