IFK Malmös 2-2-nickare Viktor Ekblom får behandling av tränaren Roger Nilsson efter slutsignalen. Foto: Fredrik Rundgren

Viktor Ekblom nickade in 2-2 (1-0) i 88:e minuten och räddade en poäng för IFK Malmö i lördagens hemmamatch mot Skövde AIK i Ettan Södra. 

– En poäng som vi ska vara nöjda med, konstaterade Per Harrysson i den gula tränartrion.

Första halvlek bjöd på ett bra spel från IFK Malmö som med rörlighet och bra passningsspel ganska ofta kunde komma till avslut mot Skövdemålet.

I den 25:e minuten drev Gustav Hillstedt upp bollen på vänsterkanten och några passningar senare mellan honom och Kofi Yeboah Addae avslutade den senare med ett rappt skott i bortre burgavlen som ställde Skövdemålvakten Markus Fröjd.

Notabla målchanser till hemmalaget kunde ses i 37:e minuten då Viktor Ekblom, efter fint inspel från Granit Stagova, nickade strax över.

Minuten senare drev Ekblom upp bollen efter samspel med Stagova och fick bollen mot mål. Skövdemålvakten stod för en ypperlig räddning på detta skott för att förhindra 2-0. Ett resultat som mycket väl kunde ha setts som rättvist efter en lång bra period av IFK.

I andra halvlek tog Skövde hand om dirigentpinnen och producerade några farliga chanser innan man i 70:e minuten kunde kvittera efter Elmar Abrahams hörna. Målnickare: Filip Schyberg.

IFK Malmö fick inte till något ordnat spel i offensiv riktning som svar men kunde ändå i 74:e minuten producera en bra chans på en hörna där Ekblom var ytterst nära att kunna peta in bollen efter Henrik Ahlbergs nickskarv.

Skövde kunde, ånyo på hörna, ta ledningen i minut 80. Den här gången var det Oscar Lennerskog som nickade i mål efter att Filip Schyberg nickat fram bollen.

Med ett så sent 1-2-mål och ett spelmässigt övertag för Skövde talade inte mycket för en kvittering, men efter en hörna från Granit Stagova fick Viktor Ekblom till en perfekt nick som satt otagbart i 88:e minuten.

– Vi börjar matchen aningen avvaktande, men efter cirka tio minuter tog vi över. Resten av halvleken skapade vi många lägen och vi ledde rättvist i halvtid, summerade Per Harrysson.

– I andra tog Skövde över tillställningen när vi fick problem i värmen.

– Bytena gav en boost och de kunde vända på tillställningen efter fasta situationer, något som irriterar mig. Vi ska alltid vara bäst på fasta.

– Sedan bytte vi och gick ner på en trebackslinje när vi försökte få till en kvittering. Men vi hann inte se effekterna då vi fick en hörna som Vigge nickade in.

– Direkt ändrade vi till fembackslinje eftersom vi var väldigt slitna på många fötter, men också för att vi var nöjda med en poäng i detta läge.

Dessvärre tvingades Geronimo Balint utgå med skada i 55:e minuten. Balint har varit en av IFK:s bästa spelare under året och är viktig framför allt för en stabil defensiv, men har också varit ett viktigt hot i motståndarnas straffområde.

Viktor Ekblom stod för många bra insatser och fick kröna dagen med ett mål. Philip Persson Lundgren stod för en hundraprocentig insats i mittförsvaret.

Redan på torsdag väntar ny hemmamatch, då mot Torns IF, vilket avslutar första halvan av säsongen.

– Nu ser vi fram emot att ta fram alla krafter vi har för att betvinga Torn och samtidigt behålla vår fina hemmasvit utan förluster på hemmaplan, avrundade Harrysson.

Matchfakta kommer senare