Jonathan Ahlbäck Ikonen var matchens lirare i IFK Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

Förlust med 0-1, men nykomlingen IFK Malmö gjorde en på många sätt bra match och var nära kvittering borta mot serieledande Oskarshamns AIK i i Ettan Södra. 

– Jag ville se att vi gjorde ett bra försök och att vi gav järnet och detta tyckte jag killarna klarade på bästa sätt, konstaterade Per Harrysson i den gula tränartrion.

– I dag var vi tillbaka med kämpatakter och ett positivt go och det var definitivt nära att vi fick med oss poäng.

Efter tre raka förluster och med tongivande spelare indisponibla på grund av avstängning och skador var det ett något decimerat gult manskap som på lördagsförmiddagen åkte till Oskarshamn för att möta serieledaren.

IFK Malmö stod nu för en insats som visade på vilja att hämta poäng och en helt annan inställning än i de senaste två matcherna. Visserligen stod hemmalaget för de vassaste chanserna i den första halvleken med bland annat tre bollar i virket men även ”di gule” hade lovvärda anfall.

I minut 50 kunde dock Filip Jägerbrink ge hemmalaget ledningen efter en fin passningskombination och avslutning med ett ypperligt skott som var otagbart för Merlin Nuhanovic.

I 62:a minuten kom den stora chansen för IFK att kvittera. Ett slarvigt uppspel från hemmamålvakten landade hos Kofi Yeboah Addae som dock inte fick den hundraprocentiga kontrollen på bollen och därmed inte kom till eget avslut trots utrymme för det. I stället passade han till Granit Stagova vars skott dock inte vållade något riktigt hot.

Ytterligare några halvchanser kunde ses när ”gulingarna” tryckte på i sin strävan att kvittera. Med lite tur hade bollarna studsat rätt så att en poäng kunnat bärgas, men i stället blev det fjärde raka förlusten.

– Vi skapade tre-fyra riktigt klara målchanser efter Oskarshamns ledningsmål och med lite bättre tur och skicklighet hade någon av dessa chanser förvaltats, sade Per Harrysson och fortsatte:

– Jag är nöjd med allas inställning och vi fick till en fin prestation på bortaplan.

– Vårt skadeläge börjar se lite ljusare ut och jag ser redan fram emot att få spänna musklerna hemma mot Trollhättan om en vecka.

Jonathan Ahlbäck Ikonen, normalt sett anfallare, fick i denna match ikläda sig rollen som mittback och skötte denna uppgift på ett mycket bra sätt. Emil Johansson stod från sin högerbacksposition också för en bra insats med många bra löpningar offensivt och stabilt defensivt spel.

Utförligare matchfakta kommer senare