,

Bertils krönika "Inför premiären"

Vi åker till Kristianstad för att kämpa oss till tre poäng. Grabbarna är heltända.

Fille meddelar att allt ser bra ut inför seriepremiären på fredag mot Kristian klockan 14:00. Vi kommer att spela med samma lag som besegrade MFF för två veckor sedan och Spårvägen förra lördagen. Skadade är fortfarande Håkan Dahlberg, som inte kunnat vara med på träning alls de senaste veckorna. Johan Åkesson har börjat träna efter knäoperationen men det dröjer minst en månad innan han är klar för spel. Dennis Nilsson tränar för fullt men är ännu inte fulltränad, han är snart återställd. Martin Larsson är inte spelklar för oss beroende på att det finns olika uppgifter om innehållet i den muntliga överenskommelsen mellan hans tidigare klubb och IFK. Vi tror att detta ska lösa sig inom kort.

Kristianstad är ett lag som har samma kvaliteter som Spårvägen. KFF spelade i ettan i fjol och deras inställning är givetvis att omgående återvända till Superettan. Visserligen förlorade KFF en del spelare i början men någon har återkommit och man har fått mycket goda ersättare varför laget inte bör var sämre än i fjol.

Vi ser med tillförsikt fram mot premiären som väl knappast kunde varit svårare att möta ett av topplagen på bortaplan i första matchen är tufft men samtidigt är det intre mindre tufft för Kristianstad som inför hemmapubliken måste visa att degraderingen var ett misstag och laget hör hemma i Superettan.

Upplagt för en mycket spännande och välspelad match mellan två mycket bra lag. Har du möjlighet så ta dig till Kristianstad. Ingen buss denna gång men kanske blir intresset större efter inledningen.