Tappad serieledning efter förlust mot Lunds BK

IFK Malmö tappade serieledningen efter att förlorat hemma mot Lunds BK inför 471 åskådare på Malmö IP. Ny serieledare är just Lunds BK.

Redan i den 4:e minuten sköt en Lundaspelare i stolpen sedan tog "di gule" över. I den 14:e minuten sköt Glenn Holgersson en frispark strax utanför. 9 minuter senare var Henrik Nebrelius fri men det blev inget av det. I den 25:e minuten sköt samma Nebrelius strax utanför. I den 28:e minuten hade Lund en nick strax över. I den 29:e minuten hade IFK bollen inne men det blev avblåst för offside. Sen tog det roliga slut för IFK.

I den 33:e minuten sköt Magnus Wallin 1-0 till Lund. Det var en ren målvaktstavla. Lund skapade chans på chans. I den 42:e minuten gjorde IFK:s målvakt Jonas Strandh en utrusning. Det slutade så illa att ha skadade sig svårt. Han bars ut på bår och fördes till sjukhuset i pausen där han blev röntgad på kvällen. Istället för Jonas Strandh ställde sig utespelaren Martin Alm i målet.

Den andra halvleken skapade "di gule" chans på chans. I den 58:e minuten sköt Henrik Nebrelius på målvakten. I den 75:e minuten hade Dennis Nilsson ett farligt skott. Fredrik Sandell sköt i stolpen i den 78:e minuten. Lund hade inte mycket i anfallsväg i den andra halvleken men de hade någon farlig kontring som dock klarades upp av IFK. "Di gule" borde gjort något mål i den andra halvleken men hela laget ska ha en heder för att de kämpade så väl med målvaktsskadan och allt.

IFK tar nya tag och nu är det bara seger mot Helsingborgs Södra hemma på onsdag som räknas.

Avbytare: Martin Alm (Baskim Sopi 22), Johan Åkesson (Jonas Strandh 45), Fredrik Sandell (Johan Åkesson 69), Dejan Lukanic, Roger Nilsson

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: LUNDS BK
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 471
Referee: Christer Abrahamsson, Johannishus, Hossein Karabassi, Lund, Johan Ohlsson, Lund
Goal: 0-1 (33) Magnus Wallin
Homewarning: Jörgen Svensson
Home sent of: –
Homempv: Eric Fischbein
Awaympv: –
Hometeam Squad: Jonas Strandh

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Anders Jemail
Dennis Nilsson
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Hometeam Sub: Martin Alm (Baskim Sopi 22)
Johan Åkesson (Jonas Strandh 45)
Fredrik Sandell (Johan Åkesson 69)
Dejan Lukanic
Roger Nilsson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –