En vecka av våra liv har försvunnit sedan vi såg fram mot matchen mot Högaborg. Vad hände i Helsingborg. En förklaring jag har hört var att Högaborg spelade ett fult, aggressivt spel där det bara gällde att förhindra motståndarna att spela sitt spel. Högaborg var inställda på att 0-0 var ett bra resultat för dem. Kanske var det så , kanske berodde det på något psykologiskt. Det är inte lätt att vara serieledare, att vara stor segerfavorit inför varje match. Det är lätt att spänna sig utan att tagga upp sig. Vi spelade inte dåligt men vi inte iväg skotten när tillfällena gavs. HIF visade upp samma brist mot Bayern München i onsdags.

Under veckan har vi spelat MM-final mot BK Flagg, ett lag som vi möte i serien för inte allt för många år sedan! Nu skiljer flera serienivåer men Flagg gjorde en mycket inspirerad match på en halkig Malmö IP. Visst vann vi men inte på grund av dåligt spel från Flaggs sida. Vi önskar Flagg lycka till i seriespelet där de bör kunna hopa upp ett par nivåer tämligen omgående. Flagg slog ut Kirseberg som då ledde division 3 . Kirseberg hade i sin tur slagit ut MFF. Alla Malmölag var med så vi IFK Malmö är seklets första Malmömästare i herrseniorfotbollen!

Eric Fischbein fick pris som planens gigant. Tre mål mot Flagg och vi hoppas på en upprepning i serien!

På diskussionsforum ser jag att våra 8-årsgrabbar spelat mot MFF:s knattelag och faktiskt vunnit på Bulltoftafältet med 2-1. Det skall böjas i tid. Susanne och hennes pojkar var också med på MM-finalen gulklädda och ett mycket trevligt inslag till matchen. Om 10 år spelar säkert några eller flera av dessa grabbar i vårt representationslag.

Nu gäller det tre poäng på söndag mot Karlskrona. På bortaplan kom vi undan med blotta förskräckelsen. Frederick räddade oss liksom ett kanonmål av Marcus Nilsson. Mer än 1-0 blev det inte. Det kunde ha gått illa! Karlskrona har släppt in många mål, mest i serien men det betyder intet när matchen börjar på söndag.

Vi måste klara oss själva, vi måste spela lite mer aggressivt, utan att vara ojusta. Om jag förstått det rätt så är Marcus Nilsson avstängd (?) efter varning nummer två i Helsingborg. För övrigt är plötsligt hela laget skadefritt. Frederick gjorde come back mot Flagg och gjorde en säker insats men det blir nog Martin som spelar på söndag. Även Håkan Dahlberg gjorde come back efter att varit skadad hela serien. Fredrik Sandell är febrig och hans start är osäker. Fille har lovat att hetsa upp grabbarna inför Karlskronamatchen.

Bra spel, fint väder, stor publik , många hemmamål, det är vad vi hoppas kunna se fram mot.

Anmälningarna till Falkenbergsresan är för få, vilket är ledsamt. Bussbolaget har gett oss respit till på måndag den 18/9 att lämna slutligt besked. Nog borde vi skrapa ihop ett 40-tal entusiaster på en utflykt till Falkenberg. Ingen skall väl åka egen bil upp när det finns en buss!!!! Ring till kansliet och anmäl dig. Även ickemedlemmar är välkomna på denna resa