"Di gule" i "pole position" inför avslutningen

"Di gule" har ett bra läge till att gå till kval när det återstår två omgångar av serien. Detta efter att IFK besegrat Falkenberg i seriefinalen med 2-1 inför hela 1007 åskådare på Falkenbergs IP. I och med detta är IFK fyra poäng före Falkenberg som ligger tvåa. Trea är Helsingborgs Södra, sju poäng efter att ha förlorat borta mot Leikin med 1-0. Därmed är Helsingborgs Södra borta från kampen om seriesegern.

"Di gule" spelade för dagen i vita tröjor och gula byxor eftersom Falkenberg spelade i gula tröjor och vita byxor. IFK öppnade mycket bra och redan efter 58 sekunder hade de en jättechans då Falkenbergs målvakt räddade ett hårt långskott från Glenn Holgersson.

Efter 4.31 minuter så tog IFK ledningen då Marcus Nilsson sköt ett långskott rätt i mål. Baskim Sopi förlängde ett inkast till Magnus Eriksson som nickade i ribban, men på returen var Jörgen Svensson framme och nickade in 2-0 till "di gule" efter 8.42 minuter.

I den 13:e minuten så sköt Eric Fischbein ett jätteskott från långt håll som Falkenbergs målvakt gjorde en jätteräddning på. I slutet av halvleken hade Jonas Danielsson ett bra skott. IFK var det bästa laget i den första halvleken och de skapade de flesta och bästa chanserna. Falkenberg hade inte mycket i anfallsväg i den första halvleken.

I andra halvlek blev det bättre fart på Falkenberg och i den 49:e minuten sköt en hemmaspelare i stolpen. Fem minuter senare reducerade Falkenberg genom storskytten och ledaren i skytteligan, Daniel Alexandersson. IFK:s Henrik Nebrelius missade öppet mål i den 72:e minuten och i den 78:e minuten hade Jörgen Svensson en bra chans men målvakten gjorde en jätteräddning. Falkenberg hade en del tillfällen att kvittera med lyckades inte få in bollen. IFK skapade fler chanser än den de nämnda i den andra halvleken och åtminstone en boll till borde gått in.

När domaren blåste av matchen jublade de tillresta IFK-supportarna och spelarna var överlyckliga över att ha besegrat Falkenberg. Det var en rättvis seger för "di gule". TV4 Halland fanns på plats och filmade hela seriefinalen.

I nästa match står Kristianstads FF på motståndet. Matchen går av stapeln på lördag den 30/9 kl 15.00 på Malmö IP. Kom dit och heja fram "di gule" till serieseger på sin fortsatta väg mot det hägrande målet Superettan!

Hometeam: FALKENBERGS FF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-2
Scorefull: 1-2
Arena: Falkenbergs IP
Crowd: 1007
Referee: Roger Ljungström, Henån, Jörgen Jumark, Uddevalla, Sven-Erik Rhodin, Stenungsund
Goal: 0-1 (5) Marcus Nilsson, 0-2 (9) Jörgen Svensson, 1-2 (54) Daniel Alexandersson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Eric Fischbein
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Martin Lundin

Jonas Danielsson
Glenn Holgersson
Baskim Sopi
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Anders Jemail
Joel Lindqvist
Marcus Nilsson
Awayteam Sub: Henrik Nebrelius (Magnus Eriksson 59)
Dusko Radinovic (Roger Nilsson 75)
Dennis Nilsson
Fredrik Sandell
Frederick Enaholo (målvakt)