Trevlig lördagsutflykt till Falkenberg

Veckans höjdpunkt för alla IFK:are, seriefinal mot Falkenberg. Dagen började bra då det blev klart att Therese Alshammar hade tagit silver på 50 meter fritt i simning i de pågående Olympiska Spelen i Sydney tidigare på morgonen. 11.30 kom jag till Malmö IP för avresa med buss till Falkenberg.

Innan avfärd informerade ordföranden Rolf Axel Nordström om dagens laguppställning m.m. 12.12 gick bussen från Malmö IP, en aning försenad. Lite mindre än 50 förväntningsfulla supportrar åkte med i bussen till Falkenberg. Stämningen i bussen var på topp. En del av de som åkte med var spelare i P16-laget.

Efter en dryg timmes resa stannade bussen vid Hallandsåsen där Rolf Axel tog emot oss. Där fick vi fika bestående av bulle och dryck. 13.47 körde vi vidare mot Falkenberg. På bussen sjöng vi IFK:s kampsång "Bättre och bättre dag för dag" med Bengt Jönsson i spetsen. Bengt gick också runt och sålde resultatlotter för 10 kr/st där man kunde vinna 500 kr. När vi äntligen kom fram till Falkenbergs IP kl 14.43 efter att haft vissa problem att hitta arenan, så tog vi och marscherade in tillsammans på arenan med IFK-flaggan längst fram.

På matchen så var det en härlig stämning i IFK:s hejarklack. När IFK gjorde 1-0 redan efter 4.31 genom Marcus Nilsson så jublade alla. Inte blev det så värst mycket tystare när IFK gjorde 2-0 av Jörgen Svensson efter 8.42 minuter. Så fortsatte det resten av halvleken. Bengt Jönsson höll i spetsen för hejarklacken. Bland annat "Bättre och bättre dag för dag", "Kom igen IFK" och "Kämpa IFK" hördes under matchen. Bengt och ungdomarna i P16-laget hördes mest..

I andra halvlek blev det mycket tystare till en början för att P16-spelarna försvann helt plötsligt. Falkenberg reducerade till 1-2 under tiden 16-åringarna var borta. Ungdomarna i P16-laget kom tillbaka och hejade efter en stund och det blev bättre från IFK:s sida. Själv var jag olidligt nervös i den andra halvleken men när domaren väl blåste av tillställningen klockan 16.44 så infann sig en lättnad hos mig. Supportrarna jublade och spelarna var överlyckliga då det bjöd upp till sång efter segern.

17.00 lämnade bussen Falkenbergs IP för hemfärd till Malmö. Stämningen var på topp i bussen. 17.35 pausade vi i Snapparp, där vi fick en liten kaka och dryck. Vi som åkte med i bussen fick också en blombukett av Rolf Axel. Efter 20 minuter så satte vi oss på bussen för att åka den sista biten till Malmö. På hemvägen sjöng vi en också en del och gjorde lite andra saker. Det blev en trevlig lördagsutflykt och stämningen var på topp. Utflykten avslutades kl 19.19 då bussen anlände till Malmö IP.