,

Bertils krönika: "Inför Trelleborg"

I våras när vi fick ta del av serieprogrammet förde jag in i almanackan den 7 oktober: Seriefinal? Malmö-Trelleborg ? Inför våren var det mycket som talade för Trelleborg som ett topplag men inledningen var olycklig för Trelleborgskamraterna. Bosse Cronqvist , som har fört flera lag till serieseger lyckades inte i år men höstavslutningen visar att Trelleborgs spelkapacitet motsvarar seriens bättre lag. Trelleborg har faktiskt möjligheten att bli trea i serien genom vinst på lördag om både Helsingborg södra och Lund förlorar mot Ystad respektive. Leikin, vilket inte förefaller omöjligt.

Emellertid vi har inte för avsikt att förlora mot Trelleborg. Tvärtom vill säkert de spelare som inte tidigare fått så mycket spelmöjligheter visa att de platsar i kvallaget. Jörgen Svensson är skadad men inte värre än att han hade kunnat spela om det varit en avgörande match på lördag. Nu vilar han tillsammans med de spelare som har varningar och riskerar avstängning vid en ny varning på lördag.

Vi har 19 varningar på 21 matcher. Är det mycket eller ligger det kring medeltalet? Jag gissar att det finns lag som har fler varningar och de som har mindre. Jag tycker att det låter mycket men jämför man med EM där det delades ut varningar en masse i alla matcher, har vi varit snälla. Anders Jemail har ingen varning i år heller. Hur många av de 19 varningarna är snackevarningar? Allt för många. En varning och utvisning betyder så mycket och kan förrycka en hel match. Om någon tappar kontrollen över sig själv är det viktigt att kompisarna tar ner honom eventuellt med milt till kraftigt våld.

I kvalet för man med sina gamla varningar från serien. Om någon spelare i sista seriematchen når upp till antal varningar för avstängning, får han inte spela första kvalmatchen.

Får Anders Jemail göra sitt första mål i årets serie mot Trelleborg eller skall han vänta till kvalet? Vad säger broder bättre?

Vårmatchen mot Trelleborg på ett soligt Malmö IP slutade 4-2 efter 2-1 i halvtid. Målgörare Jörgen , Baskim, Roger och Marcus.

Fille kommer inte att vara med för att fira någon serieseger på lördag i Trelleborg utan skall i stället göra en utflykt till det västra Götalandet för att titta på annan fotboll.

Trelleborg i all ära men det som mest sysselsätter laget är uppladdningen för kvalmatcherna. Torslanda torde vara ett ganska säkert tips på motståndare. Ett mycket bra lag som har en utomordentlig ungdomsavdelning och därmed en fin sammanhållning och laganda. Denna lagkänsla medför att lagets kapacitet ökar mycket med en själslig motivation och ambition , som inte går att mäta i kvalitet. Torslanda har en nästan identisk målskillnad som vi 50-22 medan vi har 50-23. Två lag med stabila försvar och målfarliga anfall.

Naturligtvis måste vi följa med upp till Torslanda ( eller om det blir Qviding eller Kongahälla) och vara med om kvalet. Vem lider mest? De som är på plan eller vi i publiken som inte kan göra mer än att heja fram de våra till stordåd? Vad säger Curt om denna spännande match orkar vi med den?

Supportklubben Kanariefågeln och Medlemskommittén kommer att arrangera en resa till kvalmatchen. Med förbehåll för korrigeringar avreser vi från Malmö IP klockan 10. för att vara framme i Torslanda kl.14:30 med matchstart kl.15 och hemresa kl.17 med hemkomst ca kl.21. Priset för resan liksom övriga detaljer återkommer vi till.

Vi hoppas att ett stort antal av våra ungdomsspelare tar möjligheten att åka med och heja fram sina förebilder ( företrädare).

Anmäl ditt intresse till kansliet tel. 938100 eller till Maggan , Kanariefågeln själv.

Förköp av biljetter till hemmamatchen görs via kansliet. De som har VIP-kort går in på dessa även till kvalmatchen. Platser skall reserveras för VIP-kortsinnehavare men i övrigt gäller det att komma i tid för att få bra plats.

Det grymma med kvalspelet är att ett lag som vunnit ett långt seriespel måste snubbla på kvalsteget och trilla tillbaka. På lördag är det dags för ett annat fotbollskval, nämligen VM-kval för landslag mot Turkiet, med samma spelare och tränare, som misslyckades i EM. Är detta verkligen våra bästa spelare i landet. Är de tillräckligt hungriga och motiverade? Den första kvalmatchen för landslaget imponerade inte.

Olympiaden är slut men snart startar en ny olympiad i Sydney som förhoppningsvis är mindre prestigefylld och ger mer tid åt gemenskap. Guldet eller rekordet är förhoppningsvis inte det viktigaste utan i stället segern över sitt eget handikapp. Jag tror inte att vi får någon liknande bevakning i TV som pengaolympiaden fick men det blir säkert en del reportage av prestationer som i många fall kommer att överglänsa de uppumpade Belgian Blues som sprang , hoppade, kastade och lyfte saker för ett par veckor sedan.