IFK MALMÖ MOT SUPERETTAN

I den första kvalmatchen till Superettan besegrade "di gule" Torslanda IK på bortaplan med 2-1 inför hela 1200 åskådare på idylliska Torslandavallen. IFK har därmed ett gyllene läge att gå upp i Superettan.

Det var jämt och ganska händelsefattigt de femton första minuterna. 1-0 till IFK tillkom efter att Magnus Eriksson nickat in bollen efter framspel av Henrik Nebrelius. Resten av halvleken skapade IFK några chanser dock utan resultat. I den 32: e minuten gjorde "di gules" målvakt Frederick Enaholo en fullständigt lysande räddning när Torslanda hade en jättechans att kvittera

Andra halvleken var det också ganska jämt. I den 60:e minuten passade Henrik Nebrelius fram Magnus Eriksson som gjorde sitt andra mål för kvällen. IFK skapade en del chanser på kontringar och var nära att rulla in bollen ett par gånger till i den andra halvleken. I den 72:e minuten fick Torslanda en frispark som på något sätt gick in. Målet signerades storskytten Marcus Nilsson i Torslanda.

På söndag den 22/10 klockan 17.00 är det retur i Malmö på Malmö IP. Det räcker med oavgjort för att IFK ska gå upp. Det går även bra om Torslanda bara vinner med 1-0.

Hometeam: TORSLANDA IK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-2
Arena: Torslandavallen
Crowd: 1200
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Tomas Rönnqvist, Björketorp, Mikael Alfredsson, Falkenberg
Goal: 0-1 (23) Magnus Eriksson, 0-2 (60) Magnus Eriksson, 1-2 (72) Marcus Nilsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Frederick Enaholo
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Baskim Sopi
Joel Lindqvist
Glenn Holgersson

Eric Fischbein
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Henrik Nebrelius
Awayteam Sub: Dennis Nilsson (Magnus Eriksson 80)
Dusko Radinovic
Johan Åkesson
Roger Nilsson
Martin Lundin (målvakt)