Härlig utflykt till Torslanda

Så var det äntligen dags för den första kvalmatchen mot Torslanda. 10.16 i går, en dryg kvart försenad lämnade bussen Malmö IP med ett 50-tal förhoppningsfulla supportrar. Bland de 50 fanns spelare och ledare från P16-laget. Även två unga tjejer från IFK:s damlag följde med.

Efter ungefär en timme och trekvarts resa (12.03) så stannade bussen i Susedalen, i närheten av Falkenberg. Där fikade vi och tittade på den fina utsikten. 12.40 körde vi vidare mot Torslanda. På bussen hade Sten "Taxi" Johnsson frågesport. Vi delades in i 13 lag och sedan fick vi frågor i tur och ordning. Mitt lag fick fyra poäng. Laget som vann hade sex poäng. Vi sjöng också en del på bussen upp.

Redan 14.10 anlände vi till Torslandavallen i Torslanda. Vi fick en egen supporterläktare och vi bevakades av en supporterpolis. Innan matchen laddade vi upp med Bengt Jönsson i spetsen. 15.00 blåste matchen i gång. Efter 23 minuter steg jublet på IFK:s läktare efter att Magnus Eriksson gjort 1-0. Efter 32 minuter trodde vi nästan att Torslanda skulle göra mål men Frederick Enaholo gjorde en fantastisk räddning. Under halvleken höll vi i gång med hejarramsor av olika slag.

I den andra halvleken var det fortsatt bra stämning i klacken och när Magnus Eriksson gjorde sitt andra mål i den 60:e minuten så jublade alla. När Torslanda reducerade i den 72:e minuten blev det lite tystare. När matchen var slut så var alla IFK:are lyckliga eftersom vi vann med 2-1.

17.05 lämnade bussen Torslandavallen för hemfärd till Malmö. Vi röstade på matchens spelare i bussen som jag sedan räknade i hop. 18.28 stannade vi vid en McDonalds restaurang i närheten av Falkenberg. Där fikade vi, några var inne på McDonalds och åt. 18.56 startade vi bussen efter pausen för att resa den sista biten hem till Malmö. 20.56 anlände vi till Malmö IP.