Statusrapport inför matchen GAIS – IFK Malmö

Intressanta nyförvärvet Jens Nordström från Malmö FF går direkt in i IFK Malmös trupp, som på söndagen åker till Göteborg för att möta GAIS i Superettans tredje omgång.

­- Jens har visat framfötterna på träningarna där han varit rapp och alert. Visserligen har han inte spelat match på länge, men Jens är lättränad och jag tycker definitivt att han platsar på bänken redan, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Patrik Johansson försäkrar att han kommit över de snöpliga poängförlusterna mot Sylvia (1-1) i Norrköping i premiären, samt mot Café Opera hemma (2-3) förra söndagen, trots att IFK ledde båda matcherna. Den sistnämnda till och med två gånger.

­- Det gäller att ta tillvara det som trots allt var positivt och sedan se framåt. Jag vet vad det här gänget kan och är inte orolig, understryker IFK Malmö-tränaren.

Kritiken var på sina håll hård mot vissa spelare efter Café Opera-matchen. Men Patrik Johansson och hans assistent Tommy Hansson väljer ändå bara att göra en ändring i startelvan; Eric Fischbein inleder på mittfältet istället för Jimmi Olsson, som dessutom har lite ömmande ljumskar och därför inte är med på bänken mot GAIS.

­- I övrigt handlar till stor del om psykologi. Spelare som gjort en match under sin normala förmåga är väl medvetna om det och jag tycker generellt att man ska få en chans till, förklarar Patrik Johansson.

Startelvan:

Frederick Enaholo – Anders Jemail, Baskim Sopi, Jonas Wirmola, Glenn Holgersson – Eric Fischbein, Patrik Larsson, Jonas Danielsson – Henrik Nebrelius, Jörgen Svensson, Roger Nilsson.

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt), Marcus Nilsson, Martin Alm, Johan Åkesson, Jens Nordström.

GAIS – Spelartrupp:

1. Anders Holmberg (mv)
12. Marcus Karlsson (mv)

2. Lukasz Chmaj
3. Magnus Sköldmark
4. Lars-Henrik Enered
5. Bobbie Friberg da Cruz
6. Olof Magnusson
14. Erlendur Hilmarsson
19. Daniel Blomgren
22. Magnus Jacobsson

7. Patrik Jacobsson
8. Björn Enqvist
11. Jörgen Hellkvist
14. Mattias Ekberg
15. Fredrik Lundgren
16. Ivan Ottordahl
17. Dag Magnusson
24. Aram Ibrahim

9. Henrik Persson
10. Ilyas Saglomoglu
18. Tomas Johansson
20. Daniel Milicevic
21. Mathias Larsson