IFK Malmö har en hemsk otur. När det återstod 28 sekunder av matchen så prickade GAIS in kvitteringen till 1-1 inför 1982 åskådare på Gamla Ullevi.

IFK Malmö fick en drömstart precis som i matchen mot FC Café Opera, förra veckan. Även denna gången kom 1-0 för "di gule" efter 23 sekunder. Anfallet startades upp direkt vid avspark. Efter förarbete av Eric Fischbein och Henrik Nebrelius, så slog Roger Nilsson in bollen till 1-0.

– Det var ingen bra match men vi fick en fantastisk inledning, säger Patrik Johansson.

Efter det tidiga ledningsmålet så flyttade GAIS direkt upp spelet, och började pressa IFK. GAIS första chans kom efter 9 minuter då Fredrik Lundgren sköt strax utanför. GAIS var nära att kvittera efter 12 minuter, då IFK:s alerte målvakt Frederick Enaholo tvingades boxa ut bollen efter ett skott från nära håll.

Strax därpå fick IFK:s sin första chans efter målet, då Jörgen Svensson sköt strax utanför. Men även om IFKs kontringar kändes farliga så hade GAIS övertaget de första 20 minuter.

IFK jämnade ut spelet i mitten av första halvleken, men gaisarna kämpade hårt och fick åter kommandot i matchen. I den 30:e minuten hade Mathias Larsson i GAIS en skruvad frispark, som Frederick Enaholo var tvungen att tippa till hörna. Mot slutet av halvleken så var pressen från GAIS stark men man lyckades inte få in bollen.

– Vi gjorde en spelmässigt bättre första halvlek, i den andra blev Malmö bättre säger GAIS tränare Kent Kierdorf.

Andra halvlek var jämnare, spelet blev öppnare och det blev fler fria ytor. IFK kontrade och var nära att komma igen vid ett flertal tillfällen men det grönsvarta försvaret var väl samlat. Jörgen Svensson hade en bra möjlighet att öka på IFKs ledning men Jörgens volleyskott gick strax över ribban.

Jens Nordström blev en frisk fläkt, när han kom in efter 59 minuter i anfallet. Jens hade ett antal fina löpningar i djupled och visade flera gånger prov på sin fina teknik.

Allt eftersom klockan gick så blev pressen från GAIS allt starkare, den storspelande Frederick Enaholo tvingades än en gång tippa bollen över efter 88 minuter, denna gången sedan en gaisare nickat från nära håll.

Domaren signalerade för fem minuters övertid och nervositeten steg. När det återstod 28 sekunder av matchen och klockan visade på 94:32 var man var säker på att det skulle gå vägen och då händer det otänkbara.

En tilltrasslad situation efter en hörna ger Jörgen Hellqvist ett bra skottläge. Jörgen skjuter på volley in kvitteringen till 1-1.
Resultatet var rättvist, även om det med gula ögon var snöpligt att GAIS kvitterade. GAIS hade det mesta av spelet, skapade flest målchanser och borde avgjort matchen. IFK spelade stundtals bra och visade att man vågade hålla i bollen. Ett ordnat anfallsspel saknades dock.

– Vi fick kämpa och kämpa för poängen, men jag har full förståelse för den gula besvikelsen när vi kvitterade avslutar Kent Kierdorf.

– Vi hade ett bättre försvarsspel än mot Café Opera, men vi är fortfarande lite fega…vi vill inte ha bollen, säger Patrik Johansson. Han fortsätter, – Vi är lite för försiktiga och saknar ibland den aggresivitet som behövs.

Martin Alm (Baskim Sopi 53), Jens Nordström (Roger Nilsson 59), Marcus Nilsson (Henrik Nebrelius 72) Johan Åkesson, Kenneth Mattsson (mv)

Hometeam: GAIS
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-1
Arena: Gamla Ullevi
Crowd: 1982
Referee: Stefan Johanesson, Stockholm
Goal: 0-1 (1) Roger Nilsson, 1-1 (90) Jörgen Hellqvist
Homewarning: Björn Engqvist, Ivar Ottordahl, Lars-Henrik Enered
Home sent of: –
Homempv: Olof Magnusson
Awaympv: Frederick Enaholo
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jonas Danielsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Roger Nilsson
Awayteam Sub: Martin Alm (Baskim Sopi 53)
Jens Nordström (Roger Nilsson 59)
Marcus Nilsson (Henrik Nebrelius 72
Johan Åkesson
Kenneth Mattsson (målvakt)