Nu står vi inför den hittills svåraste matchen i serien nämligen att åter besegra Öster, som vi vann över i en av de första träningsmatcherna. För första gången är vi något av favorit inför en match. Trots att vi inte har varit favorit i någon av de tidigare matcherna, har vi i de oavgjorda matcherna blivit något besvikna trots att vi före matchen skulle ha varit mycket nöjda med ett oavgjort resultat. Detta beror givetvis på att vi spelat bra fotboll.

Östen Warnebring , han med rösten och klarinetten, som spelade på Amiralen på skoldanser på 60-talet, har aktiverat sig på debattsidan och synts i vimlet på IP mot Kalmar. Hur är det Östen. Är Du medlem? Om inte så knappa vidare på hemsidan och skicka in uppgifterna. Välkommen!

Är det andra läsare som inte är medlemmar så följ Östen och anmäl Dig. I Kalmar finns gamla rötter medan rötterna i Växjö är lite yngre. Många är de somrar på 50-talet som jag tillbringade hos farfar på Gustavsberg utanför Högstorp på Elmåsvägen granne med Uppsala. Pengar tjänade vi genom att plocka blåbär och smultron som såldes på torget med Tant Frida. För pengarna köptes bland annat tomtebrus.

I Växjö finns det oändligt av barndomsupplevelser inte minst från baden i Helgasjön, höskörden och allt som händer på en mindre bondgård med häst, kossor, får, höns, gäss och minkfarm.

Därför blev öster ett favoritlag när det gamla kvartersgänget kom upp i seriesystemet på 60-talet och vann Allsvenskan första säsongen 1968. Sedan vann Öster Allsvenskan totalt 4 gånger 68, 78, 80 och 81. Förra året höll man på att trilla ur ettan men klarade sig genom kval mot Ljungby.

Öster är ett lag som man måste tycka om, ett kvarterslag från 30-talet, som tagit sig förbi andra lag i omnejden och blivit ett klassiskt lag, som överglänser många av de mer traditionsrika klubbnamnen.

Det skall bli spännande att komma till Växjö och Värendsvallen. Visst skall Öster klara sig kvar i Superettan men det skall inte ske genom några poäng på söndag.

Det gäller för IFK att inte underskatta Öster. Behåller vi spelet från Kalmarmatchen är det inget lag som i Superettan som vi inte kan besegra.

Om Du reser till Växjö missa inte Emigranthuset där många av oss kan hitta bitar till våra rötter. Lyssna på Wilhelm Moberg. Leta efter släktingar som lämnade Sverige för att kunna försörja sig i det stora landet. Då var det vi svenskar som var ekonomiska flyktingar. I Amerika var vi välkomna och där fanns det hårt arbete för de svenska bönder och drängar som inte kunde klara sig på den svenska jorden. Ett museum och en samling där du kan gå omkring i timmar men även om tiden är kort så gör ett besök.

Jag sökte Patrik Johansson men fick inte tag på honom. Mitt råd är att han på söndag är lite nostalgisk och ställer upp med en riktig femmannakedja, vilket Öster aldrig har räknat med.