Statusrapport inför matchen Östers IF – IFK Malmö

IFK Malmö gjorde årets bästa match så här långt när man spelade 0-0 mot obesegrade serieledaren Kalmar FF i tisdags. Det lovar gott inför söndagens möte med Öster på Värendsvallen.

Bara tillfälligheter gjorde att IFK för första gången i Superettan gick mållöst från planen. Ett skott från inhopparen Roger Nilsson tog till exempel i båda stolparnas insidor.

– Det vore synd att säga att vi har marginalerna på vår sida, säger IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson. Han tänker förstås inte bara på mötet med Kalmar FF. Missflytet har gått som en röd tråd hela våren, med tappade poäng i slutminuterna eller på övertid gång efter annan.

– Men vårt spel har blivit bättre och bättre. Därför är jag inte orolig, säger Patrik Johansson.

Med tanke på IFK:s fina insats mot Kalmar FF gör Patrik Johansson och hans assistent Tommy Hansson inga ändringar i startelvan.

– Bänken blir också den samma. Även om konkurrensen i truppen är stor finns det ingen anledning att ändra i det här läget, kommenterar Patrik Johansson.

Den ljumskskadade trion Patrik Larsson/Jonas Danielsson/Jimmi Olsson kämpar på.

– Jimmi tränar för fullt igen och Patrik är på gång tillbaka. När det gäller Jonas är det mer osäkert. Han väntar på att genomgå en bäckenröntgen, berättar Patrik Johansson.

IFK-tränaren är för övrigt stor optimist inför söndagens match mot Öster borta. Kanske delvis grundat på IFK:s förkrossande 6­1-triumf över smålänningarna i deras egen Tipshall tidigt i våras.

– Nja, det är väl inget jag drar några större växlar på i dag. Men det är förstås inte helt fel, säger Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-3-3):

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Jens Nordström

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Roger Nilsson
Magnus Eriksson
Baskim Sopi
Dejan Lukanic

Östers IF, spelartrupp:

Björn Stringheim
Peter Kennfors
Marcus Jonsson
Johan Lindhe
Johan Mattsson
Christoffer Bublies
Christer Thor
Stefan Paldan
Patrik Karlsson
Daniel de Stefano
Ludwig Ernstsson
Anto Susak
Jonas Almén
Mattias Johansson
Joakim Karlsson
Karl-Johan karlsson
Denis Velic