IFK Malmö spelade återigen oavgjort och man gjorde det för femte gången i årets superetta. Matchen slutade 0-0 och inget av lagen gjorde någon speciellt bra match, detta berodde till stor del på den katastrofalt dåliga planen på Värendsvallen.

– Omöjligt att spela bra på en sådan dålig plan, man måste ha bra planer för att spela bra fotboll säger Jevgenij Kouznetsov, Östers tränare.

Patrik Johansson håller med:

– Det var en dålig fotbollsmatch och en dålig plan. Bollen bytte ägare hela tiden.

IFK Malmö inledde piggt och hade övertaget den första kvarten. Matchens farligaste chans hade IFK Malmös Jörgen Svensson i den 14:e matchminuten. Han slog på ett skott från straffpunkten som tog i ribbans underkant.

Spelet jämnades sedan ut men det var hela tiden IFK Malmö som var det mest taggade laget även om man inte spelade särskilt bra. Öster var farliga med sina kontringar men man fastnade ofta i IFK:s offsidefällor.

Efter 32 minuter så kom Anders Jemail i skottläge, han sköt ett skott som med vindens hjälp blev riktigt farligt. Östers målvakt Björn Stringheim tvingades att tippa bollen till hörna.

I den fyrtionde matchminuten blev Henrik Nebrelius fälld av Östers målvakt den förre MFF’aren Björn Stringheim. Domaren pekade på straffpunkten och Jonas Wirmola gjorde sig beredd att slå straffen. Då påkallar den assisterande domaren huvuddomarens uppmärksamhet. Efter lite konfererande så ändrar Miro Ukalovic domslutet till filmning och utdelar en varning till Henrik för osportsligt uppträdande.

Det kanske hade varit en billig straff, men varningen på Nebrelius känns något omotiverad.

Fyra minuter in i den andra halvleken sprang Henrik Nebrelius igenom Östers försvar. Han hade ett ypperligt läge att ge "di gule" ledningen, men skottet gick strax utanför stolpen.

I 69:e matchminuten visade IFK prov på en fin anfallskombination. Jörgen Svensson sprang igenom på vänsterkanten och slog en djupledspassning till Johan Åkesson som snurrade runt innan han passade till Henrik Nebrelius. Skottet från Henrik blev dock på tok för högt och seglade över Östermålet.

Minuten därpå hade Östers Anto Susak ett skott som landade ovanpå IFKs mål.

– Försvaret fungerade inte riktigt i andra halvlek, de kom igenom lättare säger Patrik Johansson.

– Jag är mycket tacksam för delad pott, det var mer kamp än skönspel sammanfattar Jevgenij Kouznetsov.

– Vi är väldigt svåra att slå, men jag tycker att vi borde ha gjort något mål på våra fasta situationer idag säger Patrik Johansson

– Vi kommer mer och mer in i tempot, respekten för motståndarna har släppt säger dagens bäste IFK’are Jonas Wirmola.

Hometeam: ÖSTERS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-0
Arena: Värendsvallen
Crowd: 1479
Referee: Miro Ukalovic, Hisings Kärra, Fredrik Isacson, Skövde, Thomas Löfstrand, Hisings Kärra
Goal: –
Homewarning: Joakim Karlsson
Home sent of: –
Homempv: Johan Mattsson
Awaympv: Jonas Wirmola
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Henrik Nebrelius
Jörgen Svensson
Jens Nordström
Awayteam Sub: Roger Nilsson (Marcus Nilsson 56)
Magnus Eriksson (Jörgen Svensson 72)
Baskim Sopi
Dejan Lukanic
Kenneth Mattsson (målvakt)