Enköping Sveriges närmaste stad. Det kan vi inte skriva under på. För att komma till Malmö efter matchen i lördags kunde man välja flyg, via Arlanda, om man övernattade till söndag i Enköping eller Stockholm eller någon annan nära stad.. Man kunde också ta nattåg via Stockholm. Nära till Malmö är Enköping inte. Däremot var det nära att vi fick med oss tre poäng men å andra sidan var det nära att vi förlorade tre poäng. Vi visade att vi kan komma tillbaka efter underläge vilket är positivt. Anders Jemail bäst på plan, grattis. Mot Brage gör nog Anders ett mål. Mot Öster var det nära.

När Enköping låg för långt borta blev det Stockholm en fredagskväll med Jazz på den gamla Djurgårdsfärjan Saltsjön under fyra timmars tuffande fram och tillbaka den yttre skärgården. En smygcomeback av Kisa Magnusson med härlig kraftfull soul i ett gäng med åtta glada gentlemän i 50 ++ åldern (med något yngre undantag).

Biff på Mälardrottningen. Stockholms vatten är stadens bästa sida. Café Opera såg vi på avstånd men inga träningsplaner i närheten om de nu inte tränar på Kungsträdgården. På natten blev det lite jazz på söderns höjder med mängder av Bajrare. Jazz och fotboll det måste höra ihop.

Fast ordet jazz har, enligt statliga TV´s magnifika serie om Jazzens ursprung och utveckling inget samband med fotboll utan i stället med mäns och kvinnors närmare gemensamma fysiska aktiviteter. Det kan förstås ha varit fotboll som man menade?

Visste Du att fotbollen är äldre än jazzmusiken?

Nu är det Brage som gäller redan på onsdag fyra dagar efter Enköping och endast 4 dagar före vi möter Assyriska borta i Södertälje.

Brage från Borlänge med hemmaplan på Domnarvsvallen sedan starten 1925. Brage sprang genom serierna och kvalade mot Djurgården till div. I redan 1930. Brage vann och gick vidare. 1935 var det dags för första Allsvenska kvalet mot Sleipner där dalmasarna förlorade mot den tidens bästa Norrköpingslag. 1937 var det dags igen och då gick Brage upp i Allsvenskan med seger mot Hammarby!

Brage slutade i mitten av Allsvenskan, där IFK inte var kvalificerade, och spelade bland annat oavgjort inför ca 50.000 åskådare mot AIK på Råsunda. 1956 var det dags för kvalet IFK Malmö mot Brage och den gången gick vi till Allsvenskan. Läs mer om det i vår magnifika Jubileumsbok GULA TIDER.

Senare 1982 och 1988 har Brage spelat i UEFA-cupen.

Hur går det i morgon? Kom till Malmö IP och upplev den härliga kamratstämningen. Nästa Södertälje.