Årets sommarsemester för truppen är avverkad i förra veckan. I måndags var det dags att börja "höstträningen". Förvisso återstår tre omgångar innan serien vänder men det blir inte fler uppehåll.

Kvar har vi Motala hemma på söndag, Gefle borta nästa söndag för att avsluta "vårsäsongen" med Landskrona hemma. Vi hoppas att det inte skall skilja så många poäng mellan landskrona och IFK när det är dags söndagen den 22 juli klockan 1700 på Malmö IP.

För att den matchen skall ha ett spänningsvärde i seriebetydelse bör vi besegra Motala på söndag och helst även Gefle borta.

Motala är en stad vid Vättern och Motala Ström med en bistad Borensberg som är känd för en gammal sluss och en akvedukt. Ett härligt område under sommaren med turister från hela världen. I kommunen bor det närmare 45 000 personer och de allra flesta är östgötar. Största industrin är Electrolux med ca 1400 anställda.

Stolta fotbollstraditioner har klubben Motala AIF, som grundades redan 1907 med en egen idrottsplats byggd 1920 och med ett publikrekord om ca 12000 personer. 1957-58 spelade Motala i Allsvenskan. 1955 valdes lagets genom tiderna största stjärna Gösta "Lövet" Lövgren till Sveriges bäste fotbollsspelare och fick Guldbollen. Denne eminente och elegante spelare deltog i 40 A-landskamper, vilket var mycket på den tiden. Gösta Lövgren håller numera ordning på klubbens ekonomi som kassör. Kommer Gösta till Malmö på söndag månntro? Han har säkert spelat många matcher på IP under sin mycket långa karriär.

I tisdags spelade vi en MM match då vi mötte Interamerika i åttondelsfinal. Många juniorer fick chansen att spela och gjorde det med stor framgång och glädje. Bäst på plan var enligt mångas mening Dejan Lukanic. I Dejan har Patrik ett starkt Trumfkort, som kommer att behövas i denna intensivt matchande serie.

Motala är inställd på att vändpunkten för dem kan komma i Malmö på söndag i vart fall framför Lars Samuelsson den förhoppningen på Motalas hemsida. Vi hoppas att Erik, Henrik, Jonas, Anders och alla de övriga inte har missat koncentrationen under den rekordkorta semestern. Vi hoppas också att deras hustrur, sambor, fästmör och barn har förståelse för att fotbollsspel i Superettan inte innefattar någon familjesemester.

I Motala klagar man på att avsluten varit för dåliga, vilket känns igen från IP läktarna. Enligt välinformerad källa har Patrik tränat avslut med grabbarna så att de hittar motståndarmålet med förbundna ögon.

Motala liksom Gefle, som vi träffar på nästa söndag spelade i div. II förra året. Alla tre har haft som första målsättning att säkra fortsatt spel i Superettan 2002. Vinner vi på söndag har vi tagit ett stort steg mot ett säkrat kontrakt.

I tidningarnas är vi stora favoriter. Vi har alltid spelat bättre mot de mer etablerade lagen och spelade jämnt med både Kalmar FF och Mjällby men tappade mot Assyriska och Brage. Om vi går ut med samma koncentration mot Motala som vi kommer att göra mot Landskrona, skall vi klara Motala. Tror vi att vi vinner utan vidare kan vi gå på en rejäl mina. Hamnar vi div. II -tempo blir Motala livsfarliga. Det är vi som måste sätta upp tempot och styra matchen.

För övrigt är det Jazzfestival i Malmö med härlig musik på Hedmanska gården vid Lilla torg. Veckan senare är det Jazzfestival i Köpenhamn. Någon i bastun sa att hans bror bosatt utomlands, vid besök i Malmö hävdade att Malmö är en av världens vackraste städer. Han pekade på Ribersborg och våra parker, grönskan och närheten till havet. Det är mycket man tar för givet när man alltid finns i Malmö.