Intervju med Patrik Larsson

Senast mot Gefle blev det två mål och spelmässigt har det gått bättre och bättre. Den senaste tiden har det äntligen börjat stämma för Patrik Larsson.

– Jo man kan nog säga att jag hade en lite trög start, säger Patrik.

Vilket innebar att mittfältskollegan Eric Fischbein fick ta över den roll i laget som från början var tänkt för det allsvenska nyförvärvet från Trelleborgs FF. Men det accepterar Patrik utan att tveka eller klaga.

– Eric har ju varit jättebra. Själv känner jag att jag hittar allt bättre i min egen position som bland annat innebär att jag kommer högre upp i banan och kanske även i något fler avslutslägen. Inte minst på inlägg.

Två mål senast innebär att han hittills har gjort tre mål i Superettan. Den noteringen räcker faktiskt till delad ledning i den interna skytteligan. Roger Nilsson och Henrik Nebrelius har gjort lika många. Fast ska man vara ärlig ska man nog snarare skriva få än många, för visst borde någon i IFK Malmö ha gjort fler än tre mål.

– Det kan man nog tycka. Men jag hoppas i alla fall göra ett par till.

När det stämmer för Patrik Larsson är han ett ganska bra vapen offensivt. Som mest gjorde han åtta mål på en säsong för Trelleborgs FF i Allsvenskan.

Nu ser han fram emot derbyt mot Landskrona BoIS. I torsdags hade han en släng av förkylning och feber och avstod träningen. Men det ska inte stoppa honom från att delta i den heta matchen.

– Det är sådana matcher man verkligen ser fram mot. Jag kan faktisk inte minnas när jag senast spelade mot Landskrona BoIS. Vi kvalade mot dem 1997, men då var jag skadad. Alltså måste det ha varit när de var uppe i Allsvenskan. Var det 1995?

Nästan rätt. Landskrona BoIS var uppe i högsta serien 1994. Säsongen slutade tyvärr med en andraplats från slutet och degradering. Trelleborgs FF med Patrik Larsson kom tia precis över kvalstrecket.

Hur går det nu i derbyt?

– Vi är mycket förhoppningsfulla och tror på vinstchans. Det hade dessutom varit riktigt roligt om det kom mycket folk på matchen, säger IFK Malmös 30-årige mittfältare.