Senast mot Gefle blev det tvÄ mÄl och spelmÀssigt har det gÄtt bÀttre och bÀttre. Den senaste tiden har det Àntligen börjat stÀmma för Patrik Larsson.

– Jo man kan nog sĂ€ga att jag hade en lite trög start, sĂ€ger Patrik.

Vilket innebar att mittfÀltskollegan Eric Fischbein fick ta över den roll i laget som frÄn början var tÀnkt för det allsvenska nyförvÀrvet frÄn Trelleborgs FF. Men det accepterar Patrik utan att tveka eller klaga.

– Eric har ju varit jĂ€ttebra. SjĂ€lv kĂ€nner jag att jag hittar allt bĂ€ttre i min egen position som bland annat innebĂ€r att jag kommer högre upp i banan och kanske Ă€ven i nĂ„got fler avslutslĂ€gen. Inte minst pĂ„ inlĂ€gg.

TvÄ mÄl senast innebÀr att han hittills har gjort tre mÄl i Superettan. Den noteringen rÀcker faktiskt till delad ledning i den interna skytteligan. Roger Nilsson och Henrik Nebrelius har gjort lika mÄnga. Fast ska man vara Àrlig ska man nog snarare skriva fÄ Àn mÄnga, för visst borde nÄgon i IFK Malmö ha gjort fler Àn tre mÄl.

– Det kan man nog tycka. Men jag hoppas i alla fall göra ett par till.

NÀr det stÀmmer för Patrik Larsson Àr han ett ganska bra vapen offensivt. Som mest gjorde han Ätta mÄl pÄ en sÀsong för Trelleborgs FF i Allsvenskan.

Nu ser han fram emot derbyt mot Landskrona BoIS. I torsdags hade han en slÀng av förkylning och feber och avstod trÀningen. Men det ska inte stoppa honom frÄn att delta i den heta matchen.

– Det Ă€r sĂ„dana matcher man verkligen ser fram mot. Jag kan faktisk inte minnas nĂ€r jag senast spelade mot Landskrona BoIS. Vi kvalade mot dem 1997, men dĂ„ var jag skadad. AlltsĂ„ mĂ„ste det ha varit nĂ€r de var uppe i Allsvenskan. Var det 1995?

NÀstan rÀtt. Landskrona BoIS var uppe i högsta serien 1994. SÀsongen slutade tyvÀrr med en andraplats frÄn slutet och degradering. Trelleborgs FF med Patrik Larsson kom tia precis över kvalstrecket.

Hur gÄr det nu i derbyt?

– Vi Ă€r mycket förhoppningsfulla och tror pĂ„ vinstchans. Det hade dessutom varit riktigt roligt om det kom mycket folk pĂ„ matchen, sĂ€ger IFK Malmös 30-Ă„rige mittfĂ€ltare.