Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Landskrona

IFK Malmö har tre raka segrar i Superettan inför söndagens hett emotsedda Skånederby hemma mot Landskrona BoIS. Något som stärkt självförtroendet rejält och dessutom skapat ett åtminstone för tillfället behagligt avstånd ner till nedflyttningsstrecket.

Men inte bara detta.

– Eftersom fotboll handlar hela tiden om utmaningar tycker jag att vi ska höja ribban en aning i det här läget, säger Patrik Johansson, IFK Malmös tränare och tänker på den ursprungliga målsättningen att klara kontraktet.

Detta är dock fortfarande det uttalade målet. Så Patrik Johansson kan vara rejält nöjd med sin insats som tränare för nykomlingen IFK Malmö. Bara två förluster på 14 omgångar talar för sig självt. Då ska man veta att marginalerna snarare varit emot IFK än med. Kanske den uteblivna turen kommer i dubbelmötena med BoIS, med hemmamatch denna söndag och retur borta nästa söndag. Det lär behövas. BoIS har ett mycket bra lag och tillika en bred trupp.

– Men vi har också en del spelare att välja emellan, konstaterar Patrik Johansson.

Vilket förklarar hans "problem" att formera en startelva. Citationstecken anger att det är ett angenämt huvudbry.

– Absolut. Det är dagsformen som är helt avgörande. Och inte ens den räcker ibland till, säger Patrik Johansson.

Som till exempel plockar tillbaka Jonas Wirmola i backlinjen på Baskim Sopis bekostnad, trots att Sopi var stundtals briljant i segermatchen mot Gefle borta senast då Wirmola var avstängd.

Vidare återfinns Roger Nilsson inte ens på avbytarbänken, vilket i gengäld långtidsskade pådrivaren och härlige fightern Jonas Danielsson gör.

– Jonas har tränat för fullt på sistone och hans ljumskar är återställda. Det känns skönt att ha en så viljestark spelare att tillgå igen, säger Patrik Johansson.

Förköpsförsäljningen pekar på ett stort intresse för matchen. På lördagsförmiddagen var över 1000 sittplatsbiljetter ute och även från Landskrona antas många komma.

Samtliga sittplatser till söndagens match på Malmö Idrottsplats är för övrigt numrerade.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Jonas Wirmola
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Baskim Sopi
Johan Åkesson
Jens Nordström
Jonas Danielsson