IFK Malmös P14 gjorde en helhjärtad insats och vann MM-finalen över Kvarnby IK med 4-1.

– Spelarna gjorde tekniskt rätt. Vi inledde med hård press och fick också ett tidigt mål, kommenterar en mycket nöjd Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmös P14.

IFK Malmö tog intiativet direkt och man radade upp målchans efter målchans i början. Kvarnby var dock farliga på kontringarna och var nära vid ett par tillfällen. 1-0 till IFK kom efter 11 minuter då Enis Bakilya nickade in bollen. Strax innan paus ökade sedan Daniel Jovanovic på till 2-0. IFK dominerade kraftigt första halvleken, men Kvarnby kämpade tappert hela tiden.

När 2-1 kom efter fem minuter i den andra halvleken så blev det nervöst hos IFK-spelarna och Kvarnby tog över totalt. Man skapade en del chanser men när sen Paul Havn sätter 3-1 efter 53 minuter är matchen avgjord. Strax innan full tid blir Enis Bakilya tvåmålsskytt när han på ett långskott skjuter 4-1. Bäste IFK-spelare var Zaidoon Latoof.

– Vi backade hem för mycket i andra halvlek, kände oss säkra. När vi gör 3-1 tar vi över matchen och kontrollerar sedan tillställningen, berättar Christian.

IFK Malmö – Kvarnby IK 4-1 (2-0)
Mål: 1-0 (11) Enis Bakilya, 2-0 (30) Daniel Jovanovic, 3-1 (53) Paul Havn, 4-1 (59) Enis Bakilya