Statusrapport inför matchen Östers IF – IFK Malmö

När Superettan på söndagen går in på sin 23:e omgång väntar åter igen en viktig match för IFK Malmö. Man möter ett Öster som parkerar på niondeplatsen, ett snäpp högre och med två poäng fler.

– Det är en väldigt viktig match för oss. Vi har nu mött topplagen och möter nu lagen som ligger runt omkring oss. Det är mycket viktigt att plocka poäng och då synnerligen trepoängare. Vi måste också hitta tillbaka till vårt eget spel igen, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Östers IF är ett klassiskt lag som bildades 1930 och har 30 allsvenska säsonger bakom sig, senast 1998. Under många år leddes klubben av den legendariska ledaren Stig Svensson. IFK har mött Öster två gånger i år, första gången i den allra första träningsmatchen vann man med tennissiffrorna 6-1 efter mycket lovande spel i Tipshallen.

När lagen möttes i Växjö i serien slutade tillställningen mållöst efter att IFK blivit bestulen på en solklar straff sedan Henrik Nebrelius dragits ner. Domaren Miro Ukalovic dömde först straff men sedan han konfererat med den assisterande domaren ändrade han beslutet till filmning och varning för Nebrelius.

– Öster är ett spelskickligt lag och har gjort en rätt så bra insats i år med tanke på den tunna truppen. Än så länge har de varit ganska befriade från skador. De har en del meriterande spelare och är kontringssnabba.

IFK Malmö har viktiga mittbacken Martin Alm avstängd. Han kommer ersättas av Jonas Wirmola som flygs ner från Stockholm. Baskim Sopi kan deltaga trots den knäskada han ådrog sig senast. Jonas Danielsson och Patrik Larsson kommer efter sina avstängningar tillbaka i startelvan.

– Magnus Eriksson har sett bra ut på träningarna senaste tiden och får fortsatt förtroende i startelvan, säger Patrik och berättar att Jonas Danielsson som går in på mittfältet i en 4-3-3 formation.

– Jimmi Olsson har varit sjuk tidigare i veckan men det är små marginaler som avgör, det gäller att ha fingertoppskänsla. Det gäller att hitta den startelvan som är bäst för dagen. Jens Nordström har jobbat på bra efter sin sträckning i baksidan av låret, men han får i vart fall vänta en vecka till.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo (målvakt)

Anders Jemail
Jonas Wirmola
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Henrik Nebrelius (lagkapten)
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare:

Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Jimmi Olsson
Roger Nilsson
Kenneth Mattsson (målvakt)

Östers IF, spelartrupp:

Björn Stringheim
Peter Kennfors
Marcus Jonsson
Johan Lindhe
Johan Mattsson
Christoffer Bublies
Christer Thor
Stefan Paldan
Patrik Karlsson
Daniel de Stefano
Ludwig Ernstsson
Anto Susak
Jonas Almén
Mattias Johansson
Joakim Karlsson
Karl-Johan karlsson
Denis Velic