Statusrapport inför returmatchen mot Frölunda

IFK Malmö gjorde i senaste matchen mot Östers IF tre mål, det hade man tidigare bara gjort i bortamatchen mot Västerås SK (3-3). Det är således ett IFK Malmö med stärkt självförtroende som på söndagen åker till Göteborg för att ta sig an Västra Frölunda IF på Ruddalen.

– Frölunda har ett bra lag. De är välorganiserade, har kvicka och rappa forwards samt ett snabbt mittfältsspel. Precis som oss har de spelat många oavgjorda, påpekar IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson till ifkmalmo.com

Frölunda åkte förra säsongen ur Allsvenskan men är ett givet lag i svensk elitfotboll. Någon direkt comeback blir det inte men det är ungt och talangfullt lag som Frölunda ställer på benen.

IFK Malmö vann senaste matchen mot Frölunda med 1-0 trots att man blev bestulna på en solklar straff (bildbevis finns på ifkmalmo.com). Det är således ett lag med sikte på andra raka segern som ställs på benen.

– Alla är friska och krya, det är bra konkurrens och inte lätt att ta ut laget. Jonas Wirmola och Johan Åkesson som är avstängda är de enda som saknas.

För övrigt väljer Patrik Johansson att ändra i maskineriet. Martin Alm går som väntat in på Jonas Wirmolas mittbacksplats. Eric Fischbein får starta på bänken och ersätts av Jimmi Olsson.

– Eric har inte kommit upp i normal klass sedan han varit sjuk, vi bedömmer att Jimmi är bättre i form. Sedan flyttar vi in Jonas som centralmittfältare, säger Patrik som även aviserar ändringar i anfallet. Marcus Nilsson ersätter lite överraskande Jörgen Svensson.

– Det ska bli intressant att se Marcus som anfallare, hans roll som anfallare liknar mycket den som yttermittfältare.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Frederick Enaholo (målvakt)

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jimmi Olsson
Jonas Danielsson
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Henrik Nebrelius (lagkapten)
Marcus Nilsson

Avbytare:

Eric Fischbein
Jörgen Svensson
Jens Nordström
Roger Nilsson
Kenneth Mattsson (målvakt)

Västra Frölunda, spelartrupp

John Alvbåge
Erik Olsson

Magnus Dahlqvist
Calle Rendahl
Mats Hedén
Fredrik Björck
Henrik Larsson
Niclas Sjöstedt
Carl Bergdahl
Anildo Spencer
Olof Hvidén-Watson
Kalle Hamfeldt
Joakim Palmerén
Hans Blomqvist
Mikael Olausson
Ola Johansson
Niclas Galle
Andreas Nilsson
Jonni Corein
Fernando Fuentes
Björn Lundberg
George Mourad
Andreas Skogdalen
Arash Talebinejad
Dorde Uzelac
Arash Bajat
Niklas Löfgren