,

Björns krönika: "Inför Umeå"

Det är torsdag kväll och i backspegeln betraktar jag USA:s mastodontattack på talibanposteringar i Afganistan, ett kraschat SAS-plan i Italien, lokförarstrejk i Sverige och V.S. Naipaul som är årets nobelpristagare i litteratur (som vanligt helt okänd för mig, men jag hänger väl inte med?). I ett mikrokosmos, jämfört med ovanstående, platsar väl IFK Malmös 0-2-förlust mot Assyriska föreningen, bland nämnvärda händelser?

Tänka sig att det en solig och behaglig lördagseftermiddag bara finns knappt 400 åskådare på en Superettanmatch i Malmö! Otroligt! Man skulle kunna få för sig att malmöbefolkningen är synsk och i förväg visste hur litet av underhållningsvärde våra gula kamrater skulle bjuda på. För inte var det en match som man minns för sina positiva sidor. Det är sällan som IFK visat så lite av framåtanda och en sådan brist på rörlighet, med boll, men framför allt utan boll! Assyriska föreningen fick göra vad de ville och de ville göra mål. Jag hoppas och tror att detta var en unik lagkollaps, som lyfter spelarna till mötet med gänget från björkarnas stad, Umeå. Jag tillhör inte den skara som målar hin onde på väggen och hävdar att "än är det inte klart", men tre pluspoäng på söndag skulle tysta alla dessa svartmålare för gott. Men även om västerbottningarna redan är på väg ner i tvåan, så väntar ingen lätt match för våra gula pågar. Umeå vill givetvis visa att deras spel inte motsvarar platsen i bottenskiktet, utan det blåa (en sporre för IFK?) laget kommer säkert att kämpa med både näbbar och klor på hemmaplan. Vi hoppas att kanarifåglarnas dito biter tillbaka med kraft.

Ställningen inför de tre sista omgångarna är att IFK ligger kvar på sin 9:e plats och har nio poäng ner till GAIS på sista nedflyttningsplatsen. I toppen är Kalmar klart för allsvenskan, medan Landskrona får kämpa vidare för att knipa den andra säkra platsen.

Jag och många med mig väntar med spänning på positiva rapporter norrifrån på söndag. Sportradion, text-TV och hemsidan skall nog förse oss med färsk info om skeendet där.

Jag tror inte på folk som säger att datorer inte har en egen vilja, min har det bestämt! När jag slår på den blir den sur och lägger av! (Nu blir jag väl anklagad för datormisshandel?)

Östen W. Kom tillbaka med dina positiva och kluriga inlägg på hemsidan och varför skriver alla andra under pseudonym? Ni är väl inte presumtiva gatstenskastare? Göm er inte utan stå för era åsikter.

Jag hoppas att IFK:s StormoGul på Ängavallen ger spelarna en stärkande korvskiva att gnaga på under resan till Ume.

Sist (ni som inte tål halvmakabra skämt – hoppa över dessa rader!) Vet ni vem som ska bygga Citytunneln i Malmö? Det är ett företag som är bra på underjordiskt arbete … Talibanverket! (Jag sa ju att ni inte skulle läsa!)

Tummarna på plats, tre poäng ska säkras! Sedan defilerar vi hem de resterande sex!