Patriks krönika inför matchen mot Umeå

Först av allt vill jag bara beklaga vår senaste hemmamatch, som var allt annat än vad man kan önska sig. Mängder av tekniska fel och lite lojt, då vinner man inga matcher.

Det var dock roligt att Kenneth Mattsson fick göra ett så bra inhopp för Frederick i matchen, på målen hade han inte mycket att göra. Han har uppvisat ett enormt tålamod och har utvecklats mycket under året med träning i högre tempo och bra målvaktsträning under Anders Nilssons ledning.

För vår del har vi en mycket god möjlighet att få en bra placering i serien om vi kan avsluta på ett bra sätt, vilket kan vara en viktig språngbräda inför nästa år. Det ger extra självförtroende och intresse inför kommande år. Vi har därför inte på något sätt slagit oss till ro utan kommer att göra allt vad vi kan för att vinna de resterande matcherna. Vi kan dessutom ha en avgörande roll i toppstriden genom att vi möter Gefle i sista omgången hemma.

Matchen mot Umeå blir en tuff nöt att knäcka, på deras konstgräsbana är de inte lätta att tas med. Vi har därför förberett oss under veckan med att träna på konstgräset på stadion. Alla i truppen är friska, dock är Baskim avstängd och Wirmola indisponibel. De sista veckorna har varit mycket hektiska och förberedelserna inför nästa år är i full gång, vi kommer att få några riktigt intressanta träningsmatcher. Nu ger vi järnet de sista matcherna och hoppas att våra supportrar sluter upp på ett bra sätt den sista hemmamatchen mot Gefle.

Gula hälsningar
Patrik Johansson